Blogolj!

Erdélyi újszülöttek kaptak ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól


A jelképes értékű ajándékcsomagot Kolozsváron a magyar államtól, a könyvet, CD-t és DVD-t tartalmazó csomagot Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) helyettes államtitkára adta át az érintett családoknak.

Az ajándékcsomagok átadása része a tavaly elindított Közénk tartozol! elnevezésű kulturális programnak. Ennek keretében a magyar állam, kiemelten az Emmi, olyan családoknak ad jelképes értékű, de nagy érzelmi és morális töltetű ajándékokat, amelyek újszülöttekkel gazdagították a magyar nemzetet

- mondta a Kárpát-medencei magyar oktatásfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.

Az ajándékcsomag jele és kifejezője annak a ténynek, hogy a magyar nemzet a Kárpát-medencében egy és egységes, amit adminisztratív vagy lelkekbe beépített határokkal nem lehet szétszabdalni. Olyan családok kapják meg a csomagot, akik kinyilvánították a magyar nemzethez való tartozásukat.

A Közénk tartozol! kulturális nemzetpolitikai program a szórványban élő kisgyermekes külhoni magyar családokat szólítja meg, és arra bátorítja őket, hogy büszkén vállalják nemzeti identitásukat, gyermekeiket a magyar oktatás és kultúra színes és gazdag keretei közt neveljék fel, erősítve bennük a nemzeti identitás és összetartozás tudatát.

2018-ban 800 szórványvidéken élő erdélyi újszülött családja kapott alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó ajándékcsomagot.

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/81727/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,kolozsvár,támogatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Erzsébet 2019-07-26 17:08:03
Mire megtanulnak olvasni, egészen más könyvek és CD lesznek forgalomban. Nem inkább valami használhatót kellett volna ajándékozni a magyar újszülötteknek????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?