Blogolj!

15 éves lány életébe került a román rendőrök mulasztása


Leváltotta az országos rendőrfőkapitányt Nicolae Moga román belügyminiszter, miután felmerült annak az alapos gyanúja, hogy a hatóságok sorozatos mulasztások miatt nem tudták megakadályozni egy 15 éves lány meggyilkolását.

Igen, ennyire súlyos hibákat vétettek ismét a román rendőrök. Nem is olyan régen egy tonnányi kokainnak vesztették nyomát, ám most még annál is nagyobb tragédia történt. A román közvéleményt nem véletlenül sokkolta a kegyetlen gyilkosság.

Az elkövető - Fotó: Ana Popescu / Adevarul

A 15 éves lány a caracali iskolából akart hazajutni szülőfalujába, Dobroslovenibe, a nyolc kilométeres utat szokás szerint autóstoppal készült megtenni. Egy szerda reggeli foglalkozás után beült a gyanúsított férfi autójába, majd nyoma veszett. A rendőrök feltételezése szerint a lányt elrabolta a férfi, majd elvitte egy házhoz. 

Az igazán gyalázatos az egészben, hogy az áldozat csütörtökön délelőtt háromszor is telefonált a segélyhívó számra, de a rendőröknek és speciális telekommunikációs hatóságnak nem sikerült pontosan beazonosítaniuk a helyszínt. A rendőrök végül úgy azonosították a férfit, hogy visszanézték az utcai videokamerák által rögzített képeket, amelyeken látszott, hogy a lány melyik autóba ült be. A feltételezések szerint a rendőrök csak azután nézték meg a felvételt, hogy kiszálltak három helyszínre, de a pontatlan helymeghatározás miatt egyik helyen sem találták meg a lányt.

De itt nem ért véget a dilettantizmus a rendőrök részéről. Ugyanis péntek hajnalban végre megtalálták a házat, de állítólag több mint három órát vártak, amíg megkapták a házkutatási engedélyt. A román média információi szerint a rendőrök annak ellenére sem hatoltak be, hogy hallották a lány sikoltozását. Igy a teszetoszaságnak köszönhetően a lány által leadott telefonhívásoktól összesen 19 óra telt el, amíg a rendőrök behatoltak.

Sajnos a helyszínen már csak emberi maradványokat, valamint a lány ékszereit és ruháit találták meg. A férfi állítólag savval akarta eltüntetni a holttestet. Áprilisban ugyanazon a környéken egy 19 éves lány is eltűnt, a hatóságok ezért nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy sorozatgyilkosról van szó. A férfit szombaton reggel őrizetbe vették.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre pénteken Nicolae Moga azzal indokolta a rendőrfőkapitány leváltását, hogy drasztikus intézkedésekre van szükség. A belügyminiszter az Olt megyei prefektust (a kormány területi képviselője) is leváltotta, akinek a belügyminiszter szerint együtt kellett volna működnie a rendőrséggel. Pénteken már leváltották az Olt megyei rendőrség vezetőjét is.

Nagy kár, hogy ezek a drasztikus intézkedések már túl későn történtek. 

Címkék: Gyász
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/81769/pics/lead_800x600.jpg
Gyász
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?