Blogolj!

Budapest kifosztását ünnepelték az oláhok


Csak játsszunk el a gondolattal: fogjuk magunkat és simán megünnepeljük, hogy 1940-ben visszakaptuk Erdélyt. Csinálunk egy felvonulást, lobogtatjuk a zászlókat, sütünk ökröt, meg minden. Mi lenne belőle? Balhé…

Ellenben abból garantáltan nem lesz semmi, hogy 

Menetelést szervezett vasárnap délután Bukarestben a Calea Neamului szervezet annak emlékére, hogy száz évvel ezelőtt vonult be a román hadsereg Budapestre és Magyarország felszabadult a bolsevik rendszer alól.

Idézet a román állami hírügynökség jelentéséből. Az ember egyből összezavarodik. Tehát voltak a rohadt bolsevikok (stimmel), de a felszabadító románok jöttek és elintézték őket. Vagyis ők voltak a fasza gyerekek. Akik aztán: 

Szep­tember 15-ig csak a szolnoki vasútvonalon közel kilencezer vagonnyi terméket vittek ki az országból, miközben Csongrádnál is 9300 áruval megrakott vagon hagyta el hazánkat a Regát felé. Jóllehet a békekonferencia többször felszólította Romániát, hogy fejezze be Magyarország kifosztását, érdemi cselekmény nem történt ennek érdekében, egyedüli kivételt Harry Hill Bandholtz amerikai vezérőrnagy erélyes fellépése jelentett, aki 1919. október 5-én megakadályozta a Magyar Nemzeti Múzeum kirablását. (Magyar Nemzet)

Úgy kirabolták a fővárost és az országot ezek a drága román felszabadítók, mint a huzat. Na, ennek ugye éppen száz éve és jól ünnepelgetik is magukat. Bukarestben még diadalív is van a győztes román csatáknak, amire persze annak idején felvésték Budapestet is. Érdekes, hogy a kommunizmusban levették a magyar főváros nevét, de az emlékmű 2014-es felújításakor visszaírták. 

Az ünneplő tömeg transzparenseket is tartott, amelyekre azt írták, hogy 

A Trianon felé vezető út Budapesten át vezet.

Az egész bulit amúgy Mihai Tîrnoveanu, a Calea Neamului egyesület vezetője szervezte, akinek ez a második ilyen nagy rendezvénye, az első az úzvölgyi temető lerombolása volt. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/82075/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?