Blogolj!

Agyrém: újra pozícióban a „székelykóstoló” román „fogyasztóvédő”


A magyarfóbiás Mircea Diacon szerint székely ízekről csak az beszélhetne, aki „kóstolt már székelyt”.

Fotó: 3szek.ro/Szekeres Attila

Ilyen nincs – de, Romániában mégis van! A magyargyalázásért nemhogy büntetés nem jár, de még elismerést is lehet kapni.

Ezt jelzi, hogy sikeresen visszaperelte a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetői tisztségét a magyarellenességéről hírhedtté vált Mircea Diacon – közölte keddi számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

Az MTI azt írja, a magyarfóbiás Diacont február elején átmenetileg áthelyezték a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére. Az áthelyezéséről szóló rendeletet megfellebbezte, és első fokon pert nyert a fogyasztóvédelmi hivatal ellen. A hatóság nem fellebbezett az ítélet ellen, ezért a számtalan botrányba keveredett vezető visszakerülhetett Sepsiszentgyörgyre, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére.

A magyargyűlölő Diacon azt követően került a magyar sajtó érdeklődésének középpontjába, hogy 2014-ben egy hentesárut forgalmazó székelyföldi céget arra szólított fel: tüntesse el áruinak címkéiről a „székely ízek” feliratot. A felügyelő akkor az MTI kérdésére kifejtette: székely ízekről csak az beszélhetne, aki „kóstolt már székelyt”.

Később, 2015 augusztusában a fogyasztóvédő a sepsiszentgyörgyi taxik némelyikére ragasztott, SIC feliratú matricákat kifogásolta. Úgy vélte, a Székelyföldet jelképező matrica reklámnak minősül, amit csakis reklámszerződés alapján lehet a taxikra kiragasztani. Az unitárius vallásórák résztvevői számára szervezett ingyenes székelyföldi táborba kiszállva pedig egyebek között azt kifogásolta, hogy nincs román nyelvű táborszabályzat.

A háromszéki politikai képviselők több ízben is lemondásra szólították fel Mircea Diacont, mert túllépte a hatáskörét, ittasan kocsmai verekedésbe keveredett, tavaly nyáron ittasan okozott balesetet, ám az ügyészség azóta sem emelt vádat ellene. A fogyasztóvédőnek a Krónika szerint korábban azért kellett távoznia a rendőrség kötelékéből, mert egy előzetes letartóztatásban lévő nő feljelentette nemi erőszak kísérletéért, a polgárőrségnél is felfüggesztették tisztségéből, mert erőszakosan viselkedett.

De Románia, nagyon úgy tűnik, továbbra is egy igazi következmények nélküli ország...

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/82144/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,székely,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?