Blogolj!

Újabb román pofátlanság: magyar reklámért büntették a Csíki Sört


A hatóságok szerint ugyanis – kapaszkodjanak meg – elkövették az „idegen nyelvű” reklámozás minősített és tűrhetetlen bűncselekményét. Megint egy vérlázító arcátlanság, keleti szomszédaink a békés együttélés helyett ismét beleszartak a ventilátorba.

Fotó: MTI

„Idegen nyelvű” reklámozás miatt tízezer lejre bírságolták a Csíki Sör Manufaktúrát a román hatóságok – olvasható a Székelyhon.ro portálon. A gigadák pofátlanságnak nincs határa: jól értik, azért meszelték el a csíkieket, mert merészeltek magyarul – anyanyelvükön – folytatni egy kis kampányt legújabb nyereményjátékuk kapcsán!

Vagyis egy laza csuklómozdulattal „idegen nyelvnek” gúnycímkézték a magyart a csaknem háromnegyed részben magyarok lakta Székelyföldön. Mit mondjunk, van bőr a pofájukon!

A Székelyhon.ro szerint – hogy, hogy nem – „panaszra reagálva” tartott ellenőrzést a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a csíkszentsimoni a Csíki Sör Manufaktúrában, amelynek eredményeként tízezer lejes bírsággal sújtották a gyárat működtető céget. A fogyasztóvédelem jegyzőkönyvben megfogalmazott indoka: a legújabb nyereményjátékukat a címkéken csak „idegen nyelven” tüntették fel, és nem fordították le románra. (Hát mit képzeltek magukról?)

„Köszönjük a hatóságoknak a tízezer lejes büntetést, amit azért állítottak ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70 százaléka magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámjainkat”

– így reagált közösségi oldalán a mocskos, aljas és alattomos kommunista eljárásra a csíkszentsimoni sörgyár.

Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft. tulajdonosa úgy nyilatkozott, minden információ nem fért rá a címkékre, de a weboldalukon a nyereményjátékról az információk román nyelven is elérhetőek.

„Már sokszor bírságolt meg a fogyasztóvédelem, hogy magyarul reklámozunk. Ha nekem van egy eladó lovam, akkor miért nem hirdethetem meg magyarul, hogy van egy eladó lovam? Azért szerintem nem bírságolhat meg senki, hogy nem hirdettem meg románul is”

szúrt oda a szőrösszívű szőröstalpúaknak a vezető.

Akinek annak ellenére is sikerült megőriznie a humorérzékét, hogy az elmúlt hetekben korántsem ez volt az első és egyetlen durva, brutális magyarellenes provokáció a románok részéről. És félő, hogy nem is az utolsó...

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/82288/pics/lead_800x600.jpg
Csíki Sör,Erdély,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?