Blogolj!

Egységben az erő – a romániai magyarellenesség ellen tiltakoznak!


Vasárnap Székelykeresztúrra várják azokat, akiknek elegük van az állami szintre emelt magyargyűlöletből.

Fotó: Székelyhon.ro

Folytatódik az Erdélyi Magyar Néppárt által kezdeményezett, Ne bántsd a magyart! elnevezésű tiltakozássorozat. Szeptember 1-jén, vasárnap 16 órától Székelykeresztúr főterére várják a demonstrálókat, ahol több száz székely zászlót is kiosztanak – tájékoztatta a Blogstart a Külhoni Magyar Sajtószolgálat.

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely után most Székelykeresztúron is tiltakoznak az állami szintre emelt magyarellenesség miatt.

A vasárnapi megmozdulás kapcsán Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke korábban elmondta: az erdélyi magyar közösség felelőssége, hogy továbbra is felhívja a széles közvélemény figyelmét az egyre gyakoribb, az állam intézményei által véghez vitt magyarellenes cselekményekre, ugyanakkor a pártelnök arra is emlékeztetett, hogy mindenki törvény által biztosított joga, hogy közvetlen módon is kifejezze nemtetszését az erdélyi magyarságot ért atrocitások miatt.

„Jól látható, hogy Bukarest egyetlen problémánkat sem hajlandó megoldani, mi több, maga Bukarest legtöbb problémánk legfőbb forrása. Épp ezért folytatjuk a megmozdulásainkat, szeptember 1-jén pedig Székelykeresztúr főterére várjuk a polgárokat. Fontos, hogy ősz eleji eseményünket nem csupán a Néppárt támogatja, hanem – az előző megmozdulásokhoz hasonlóan – széles politikai és civil együttműködés eredménye: a Magyar Polgári Párt helyi tagjai és a Változás Székelykeresztúrért civil mozgalom is kiveszi részét az előkészítő munkából”

– mutatott rá.

A megmozdulásra pártszimpátiától függetlenül várnak mindenkit, az eseményen pedig felszólal – többek között – Csomortányi István, a Néppárt elnöke és Mezei János, az MPP elnöke is.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/83059/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,határon túli magyarság,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,székelyföld,tüntetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?