Blogolj!

A szlovákokat vérig sértette a himnuszuk kifütyülése, pedig...


Olyanok ezek a szlovákok, mint az aranyhalak: rohadt gyorsan felejtenek. Mielőtt tovább sértegetném aranyos kopoltyús barátaimat, tegyük rendbe miért mondom ezt.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hétfő este sajnálatos módon a magyar labdarúgó-válogatott újfent vereséget szenvedett a szlovák nemzeti tizenegytől az Európa-bajnoki selejtezősorozatban - sosem vertük még őket amióta önálló államként léteznek. A vereséggel jelentősen csökkentek az esélyeink arra, hogy kijussunk a részben hazai rendezésű 2020-as kontinenstornára, ráadásul rém kellemetlen, hogy oda-vissza belenéztünk a szlovák sallerba. Kár érte, kiváló ügynök volt. Ám a derék szlovák fodballistáknak mégis sír a szájuk a győzelem után.

Martin Dúbravka, a szlovákok kapusa a meccs után sértődötten elnyafogta a sajtó képviselőinek, hogy ő bizony nagyon csalódott, amiért a magyar szurkolók kifütyülték a találkozó előtt a dicső szlovák himnuszt. Mert hát ilyet nem illik csinálni, ejnye-bejnye. Ezzel bőszen bólogatva egyetértettek csapattársai is, többen már-már UEFA-bírságért kiáltottak, csakhogy egy nagyon fontos dolgot elfelejtenek a szlovák legények.

Nagyszombaton pontosan ugyanez történt fordított felállásban: ott a szlovákok zúdítottak füttylavinát a mi nemzeti imádságunkra, embert és Istent sem ismerve. Akkor hogy is van ez? Valahogy nem rémlik, hogy akkor megütötték volna a sportszerűségéért kongó harangokat ezek a derék szlovák emberek... Tudom, tudom, ha az egyik hülye beleugrik a kútba, a másiknak nem feltétlenül kell követnie, meg persze a "ha megdöglött a tehenünk, dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás sem vezet sehova, de itt most azért többről van szó.

Ezek a hatalmas igazságérzettel rendelkező szlovák fiúkák arról is megfeledkeztek, hogy éppen az ő nagyra becsült, csodálatos államuk akarta vegzálni azon polgárait, akik kényszerűségből a magyar határon kívül, a szlovák határon belül ragadtak és akik csak a szájukra merték volna venni a magyar nemzeti himnuszt.

Andrej Danko, szlovák házelnök a Groupama Arénában tekintette meg a mérkőzést, neki tetszett a hangulat. Sőt, egyenesen megköszönte a magyar tábor keltette atmoszférát, szerinte a közönség kitett magáért. Ő legalább tudja, hogy az a kis füttyszó az elején csak a kölcsön kenyér volt, ami nagyon is visszajárt.

Címkék: szlovákia
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/83488/pics/lead_800x600.jpg
szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?