Blogolj!

Gyilkos gyümölcsöktől rettegnek Romániában


Jobb félni, mint megijedni: a fogyasztóvédelem és az áruházláncok ugyanis nem állnak a helyzet magaslatán. Ahogy persze a kormányzat sem...

Illusztráció: pixabay.com

Csendes gyilkosok lesnek a vásárlókra az áruházak polcain – figyelmezteti elsősorban nyilván nemzettársainkat a Főtér.ro portál.

A romániai magyar médium szerint sajnos

„az egészségre kiemelten káros szokás rabjai” a mai Romániában azok az állampolgárok, akik a szupermarketek polcairól egzotikus gyümölcsöket vásárolnak.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke, Horia Georgescu ugyanis egyenesen kimondta, hogy az érintett gyümölcsök rákot okozhatnak. Ugyanakkor nem magával a gyümölccsel van baj, hanem azzal a szerrel, amellyel a gombák ellen védik.

A román hatóságok ugyanakkor – nincs rá jobb kifejezés – balfaszoskodnak.

Georgescu aktatologató úr ugyanis elmondta: egyelőre nem vonták vissza az üzletekből a veszélyes gyümölcsöket, mivel nincs rá törvényes alap. Azonban azt szeretné, ha kidolgoznák a vonatkozó törvényeket, amelyek azt szabályoznák, milyen esetekben tüntethető el a polcokról a veszélyes anyagokkal kezelt gyümölcs. Kérdés, nincs-e máris késő, illetve mennyiben érdekli majd a törvényhozókat, mit szeretne ez a főhivatalnok.

Tűzoltásképpen egyébként a citrusfélék esetén máris kihelyeztetik a figyelmeztető feliratokat, amelyek közlik a vásárlókkal, hogy a gyümölcsöket imazalillal kezelték, ami nem alkalmas emberi fogyasztásra...

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/83544/pics/lead_800x600.jpg
áruház,fogyasztóvédelem,határon túli magyarság,kereskedelem,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?