Blogolj!

Bölöni Lászlót szeretnék Marosvásárhely polgármesterének


Az ismert futballszakember nemrégiben elárulta, miért tartják a románokat Európa cigányainak.

Fotó: atv.hu

Bölöni Lászlót szeretné Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltjének az Erdélyi Magyar Néppárt – írja a Szekelyhon.ro portál. Bölöni politikai szerepvállalása nem először merül föl.

Mindez az EMNP sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol az is kiderült:

október elsején, 18 órától Marosvásárhelyen a Színház téren szervezik meg a Ne bántsd a magyart! figyelemfelkeltő eseményt.

Csomortányi István és Brassai Hunor, az EMNP országos, illetve marosvásárhelyi elnöke beszámoltak róla, megkapták a jóváhagyást a polgármesteri hivataltól. A szervezők számítanak az MPP, az SZNT és az EMNT jelenlétére, illetve meghívták az RMDSZ-t is, hiszen – ahogy mondták, ez nem egypárti rendezvény lesz, hanem lehetőség az összefogásra, a magyar egység megteremtésére.

Az esemény célja az, hogy a magyar közösség közvetlen módon fejezze ki a véleményét, hogy ami ma történik Erdélyben a magyarsággal szemben, az tűrhetetlen

– mondta Csomortányi, a Székelyhon szerint utalva ezzel a közigazgatási törvény negatív következményeire, a marosvásárhelyi közhangulatra, az orvosi egyetemen történtekre, a polgármester kijelentésére, miszerint visszaállamosíttatná a római katolikus gimnáziumot visszaállamosíttatná.

Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely és Székelykeresztúr tehát Marosvásárhelyen is felemelheti szavát az állami szintű magyargyűlölet ellen a magyar közösség.

A 2020-as önkormányzati választásokra való felkészülés kapcsán Brassai Hunor arra hívta fel a figyelmet, hogy szeretnék, ha a három magyar párt egyetértésre jutna Marosvásárhelyen, és egy olyan hárompárti koalíciós listát állítana, amely meghozná a marosvásárhelyi magyar szavazók választói kedvét.

„Egy olyan polgármesterjelöltet indítanának, aki köztiszteletben álló, politikán felüli személyiség, akinek a neve már korábban is felmerült. Bölöni Lászlóról van szó, akiről még nem tudható, hogy vállalná-e vagy sem a megmérettetést, de eséllyel indulhatna, hiszen nem csupán a magyar közösség népszerűségét élvezi, de a románokét is”

– idézi a portál Brassait. A helyi és az országos elnök is kifejtette: nem engedhető meg, hogy a politika több irányba húzza a marosvásárhelyi magyarságot.

A marosvásárhelyi születésű, közismert korábbi labdarúgó (1986-ban a Steaua Bukaresttel BEK-győztes Steaua Bukarest, több mint százszoros román válogatott), jelenlegi edző Bölöni László nem is oly régen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lerántotta róla a leplet, miért tartják a románokat Európa cigányainak...

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/83722/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Bölöni László,Erdély,határon túli magyarság,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,Marosvásárhely,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?