Blogolj!

Automata gépfegyverrel pörgették fel a román kampánygépezetet


Romániában november 10-én tartják a választás első fordulóját. Emiatt a kampány még hivatalosan el sem indult. Nem hivatalosan azonban régóta tart. Kicsit olyan ez mint a karácsony, már hónapokkal korábban "ünnepi díszbe" öltözik minden.

Tehát a jelöltek már hetekkel ezelőtt teleszórták az országot szórólapokkal, óriásplakátokkal és molinókkal. Ez utóbbi kisebb galibát okozott Alvinc településen.

Ahol – mivel nem találtak jobbat – egy, még a második világháború előtti faoszlophoz rögzítették. A természet ereje viszont megmutatta magát, a szél tépte választási kampányanyag derékba törte az oszlop karrierjét, amely inkább eldőlt, keresztben az utcán.

Ilyen csodálatosan „korszerű” egyes helyeken az infrastruktúra Romániában. Különösen Erdélyben, amire a román politika nem szeret költeni.

Persze Dăncilă asszony sem jobb a román infrastruktúránál. A kormányfő a Szociáldemokrata Párt Fehér megyei szervezetének konferenciáján járt Gyulafehérváron, majd Kudzsirra is ellátogatott, ahol a híres fegyvergyár is működik. Ott jöhetett a nagy ötlet. Pózoljunk gyerekekkel. Pedig igazán nem szép dolog, kiskorúakat használni kampánycélra. De ő még ráadásul ezt is megfejelte egy újabb nagy ötlettel. A képen egy automata gépfegyverrel, és két kislánnyal mosolyog a kamerába. 

Ezek után egyértelmű, hogy hova tennénk az ikszet. Természetesen a szavazólapról beszélek.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/83900/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?