Blogolj!

Kormányfőként megbukott, majd táncra perdült


Viorica Dăncilă igazi hazafi, imádja Romániát, és teljesen magába roskadt, hogy kormánya megbukott. Ja nem! Két nappal a csúfos esemény után már mosolyogva szórakozott. Tehát bátran kijelenthetjük, hogy az ügyvivő miniszterelnök nem nagyon vette a szívére a dolgot.

Fotó: Facebook

Sem Viorica Dăncilă miniszterelnök, sem Szociáldemokrata Párt (PSD) többi vezetője nem dőlt a kardjába, hogy a csütörtöki parlamenti bizalmi szavazásnak az lett az eredménye, hogy kivágták őket a parlamentből mint a taknyot. Szombaton már díszbe öltöztek és mulattak egy jót. A párt egyik helyi erős embere, Gabriel Zetea esküvője volt, a Máramaros megyei önkormányzat elnökének mennyegzőjén pedig felvonult a PSD színe-java. A Váncsfalván megtartott lagzinak megadták a módját, a beszámolók szerint mintegy nyolcszáz vendég volt ott a jeles eseményen. Többek között Dăncilă, valamint két volt szociáldemokrata miniszter asszony, Doina Pană és Lia Olguţa Vasilescu társaságában.

És néhány kép, valamint egy videó tanúsága szerint nem is szórakoztak rosszul. A már csak ügyvivő miniszterelnök, illetve pártja államfőjelöltjeként tevékenykedő Dăncilă tényleg önfeledten mulatott. Még táncra is perdült: a hóra nevű román körtáncot ropta a többiekkel együtt.

Azért jó látni, hogy sem ő, sem pártja többi tagja nem roppant bele a bukásba. Elvégre a kormányzás elvesztése nem ok a szomorkodásra. Egy sporthasonlattal élve, ez olyan, mintha az NB II-ből kizárt Balmazújváros tulajdonosai hetedhét falura szóló mulatságot rendeznének a "nagy alkalomra", hogy a klubot letörölték a futballtérképről. 

Bár hozzá kell tenni, hogy ellenzékből most majd kiabálhatnak kígyót-békát, elvégre az előző kormány felelőtlen pénzszórása elképesztően kiürítette az államkasszát. Ja, hogy ezek történetesen Dăncilă asszonyék voltak? Nem fogja őket zavarni. Ahogy mint látszik, a bukás sem. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/84534/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?