Blogolj!

Nemzetpolitikai egyszeregy: nincs határon inneni és túli magyar múlt!


Az egyetlen magyar múltra pedig méltán lehetnek büszkék a mai fiatalok.

Fotó: MTI

Csak egy közös magyar múlt van, s ezt segíteni kell megismertetni.

Ezt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára jelentette ki felvidéki Oroszkán, ahol köszöntőt mondott a helyi hadimúzeumban az ott megvalósult fejlesztések átadásán kedden.

Az MTI tudósítása szerint Potápi Árpád János méltatta az oroszkai hadimúzeum és a hozzá hasonló létesítmények szerepét. Kiemelte:

ezek a pontok is hozzásegítenek a magyar múlt megőrzéséhez és ahhoz, hogy ez a múlt – amelyre méltán lehetnek büszkék a magyarok – a fiatal korosztályok számára is megismerhetővé váljon.

Éppen ezért

szeretnék elérni, hogy minden határon túli területen legalább egy ilyen vagy hasonló intézmény működhessen.


Az oroszkai hadimúzeumot mintegy másfél évtizede önerőből hozta létre a helyi Zsákovics László és családja. A múzeumban részben első világháborús, de főként a második világháborúra és annak helyi eseményeire összpontosító tárlat tekinthető meg. A rendkívül bőséges kiállítási anyaggal rendelkező tárlatot elsősorban korabeli fegyverek és más hadieszközök alkotják.

Az intézmény berendezését most egy elektronikus tárlatvezetést lehetővé tévő táblagépes idegenvezető rendszerrel és egy online muzeológiai nyilvántartóval korszerűsítették, valamint annak épületét fűtésrendszerrel is ellátták, ennek köszönhetően a múzeum az egész évben látogathatóvá vált. A fejlesztések megvalósítását 15 millió forinttal támogatta a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/85551/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,határon túli magyarság,magyarság,nemzet,potápi árpád,történelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?