Blogolj!

Egymilliárdos kormányzati támogatás a diaszpóra magyarságának


Felkarolja a Kárpát-medencei önkormányzatokat a magyar kormány.

Illusztráció: MTI/Veres Nándor

Szerte a Kárpát-medencében számos önkormányzatot támogat a magyar kormány – erről Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szólt az M1-en. Mint mondta,

kiemelt cél a magyar–magyar kapcsolatok erősítése, hogy bárhogyan alakul a jövő, eltéphetetlen kötelékek alakuljanak ki.

Beszámolt róla, ennek jegyében

egymilliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a diaszpóra magyarságának szervezeteit, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységét és a testvér-települési programokat.

A diaszpórában élő magyarság és a diaszpórában magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára 500 millió forintot, az ifjúsági és cserkészközösségek tevékenységének támogatására 250 millió forintot, testvér-települési programok és együttműködések támogatására szintén 250 millió forintot különítettek el. Az államtitkár úgy fogalmazott: a külhonban nagyon fontos önszerveződés, közösségi erő a cserkészet. Ezáltal a fiatalok magyar környezetbe kerülnek, olyan pluszt kapnak, ami felkészíti őket az életre.

Mindhárom pályázat december 3-ától elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon. A benyújtási határidők pályázatonként változnak: január 15., 16. és 31.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/87230/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,diaszpóra,határon túli magyarság,magyarság,nemzet,támogatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?