Blogolj!

Magyar szó töltötte be a bukaresti barátok templomát


Erdő Péter bíboros magyar nyelvű szentmisét mutatott be a román fővárosban, homíliájában reményét fejezte ki, hogy lelki áldás lesz az őszi budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Fotó: katolikus.ma

Az esztergom-budapesti érsek a Minden Kegyelmek Édesanyjáról elnevezett, leginkább csak barátok templomaként ismert bukaresti belvárosi templom magyar közösségének meghívására érkezett Bukarestbe.

A szentmisén kijelentette, a szeptember 13. és 20. között zajló budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyszerű alkalom lesz arra, hogy a résztvevők együttesen és szentségi módon könyörögjenek Istenért. Erdő Péter hozzátette, hogy a kongresszus alkalmából az egyéni és közösségi életben való megújulásért kell imádkozni, ami Isten csodálatos működéseként lehetséges, hiszen a szervező bizottság ezt a megújulást nem tudja megtervezni.

A bíboros - aki szombaton részt vett Aurel Preca új bukaresti érsek-metropolita ünnepélyes hivatalba iktatásán a Szent József-székesegyházban - elmondta, Bukarestből is várják a híveket a magyarországi egyházi eseményre. Az MTI kérdésére Erdő Péter azt is elárulta, többször járt már a román fővárosban, de most először mutatott be magyar nyelven szentmisét.

Címkék: kereszténység
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/88791/pics/lead_800x600.jpg
kereszténység
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?