Blogolj!

Cigányozással nyomná le magyar kihívóját Dorin Florea


Marosvásárhely román polgármestere feltalálni véli a spanyolviaszt: alágyújtott a cigányellenes indulatoknak, mielőtt még RMDSZ-es ellenjelöltje túlságosan is megerősödik. A politikai pokol bugyrainak mélyére merült Dorin Florea!

Fotó: Facebook/Dorin Florea

A Marosvásárhelyt 2000 óta vezető, leginkább mégis a semmittevésben jeleskedő, hivatalába is csak néhanapján, kiskedden bejárogató Dorin Florea berobbantotta a kampányrakétákat. A finoman szólva is ellentmondásos és kétes megítélésű politikus annak jegyében szánhatta el magát a cselekvésre, hogy egy friss felmérés szerint – melyet a Kronika.ro idéz – Soós Zoltán, az RMDSZ polgármesterjelöltje jelenleg megelőzi a népszerűségi mutatókat tekintve az indulását amúgy hivatalosan még be sem jelentő román politikust.

Nosza, előhúzta a farzsebből a tuti biztos rasszista kártyát, avagy alágyújtott az cigányellenes indulatoknak!

Többek között arról értekezett a napokban, hogy bizonyos feltételekhez kell kötni a gyermekvállalást – például jövedelem, végzettség –, és ha a szülők ezeket nem teljesítik, jónak látná, hogy a gyermek állami gondozásba kerüljön. Kijelentette, nem kell mindenáron javítani a romániai demográfiai mutatókon. Nem kenyere a ködösítés, így persze egyértelműsített: azokról beszél, akik munkaképesek, de nem akarnak dolgozni, és csak a pénz miatt hoznak világra gyerekeket. Határozottan elismerte: a roma közösségre utal, mert mint mondta, tudomása van olyan 12-13 éves lányokról, akik a gyermekpénz miatt válnak anyákká.

„A cigányok komoly problémát jelentenek Romániában, és úgy teszünk, mintha nem látnánk?!”

– tolta le a mesterséges háborgást.

Soós Zoltán, az RMDSZ polgármesterjelöltje rasszistának és gyűlöletkeltőnek nevezte a városvezető felvetését, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) pedig hivatalból eljárást indított gyűlöletbeszéd miatt. Floreát azonban minden aligha zavarja, mondhatni hidegen hagyja. A Kronika.ro elemzése ugyanis rámutat a valódi háttérszándékra:

a cigányozás súlyos vokstömegekben mérhető támogatást hozhat.

„A szebb napokat látott városvezető azzal nyilván tisztában volt, amikor a nyilvános térbe lőtte gondolatait, hogy a cigányellenesség román–magyar bólogatós nagykoalíciót szül egy erre a témára fokozottan érzékeny potenciális szavazórétegben, hiszen a `romakérdés` megítélésében nincs vita Marosvásárhely két nagy nemzeti közössége között. […] Érdekes lesz a mostani, cigányos beszéd után mérni a polgármester megítélését. Nem lenne meglepő, ha pluszpontokat hozna számára az országossá dagadt ügy. […] A helyhatósági választásokig még nagyon sok fordulat jöhet, de ami most a felmérésből egyértelműen következtethető, az Soós Zoltán majdnem biztos győzelme a hatályos törvény keretei között, tehát az egyfordulós megmérettetésen. Egy kétfordulós polgármester-választás (ennek bevezetését már a nyári választások vonatkozásában a napokban lengette be a jobbközép kormány és Iohannis államfő – a szerk.) viszont Marosvásárhely etnikai összetételének megfelelően a döntő menetbe jutott román jelölt sikerét hozná. Még az sem kizárt, hogy a Floreáét”

– vonja le a következtetést a portál.

Legkésőbb nyáron tehát kiderül, a jól bevált cigányozással lehet-e kompenzálni évtizedek semmittevését Marosvásárhelyen.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/88977/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,határon túli magyarság,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,Marosvásárhely,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?