Blogolj!

A cigányozó marosvásárhelyi polgármester kikéri magának a rasszizmus vádját


Dorin Floreát tízezer lejre vágta meg a román diszkriminációellenes tanács, miután nyílt cigányozásba kezdett a politikai előnykovácsolás érdekében. És most még ő van felháborodva.

Fotó: foter.ro

Itt az ész már tényleg megáll. Marosvásárhely román polgármestere egy héttel ezelőtt gondolta úgy, hogy itt az ideje kijátszani a rasszista kártyát, tette mindezt azért, mert a legfrissebb felmérések szerint a fasorban sincs a népszerűsége az RMDSZ-es polgármesterjelölt Soós Zoltán mögött. A helyhatósági választások meg vészesen közelegnek, így hát tennie kellett valamit, hogy lecsippentsen riválisa előnyéből.

Cigányozással nyomná le magyar kihívóját Dorin Florea

Marosvásárhely román polgármestere feltalálni véli a spanyolviaszt: alágyújtott a cigányellenes indulatoknak, mielőtt még RMDSZ-es ellenjelöltje túlságosan is megerősödik. A politikai pokol bugyrainak mélyére merült Dorin Florea! A Marosvásárhelyt 2000 óta vezető, leginkább mégis a semmittevésben jeleskedő, hivatalába is csak néhanapján, kiskedden bejárogató Dorin Florea berobbantotta a kampányrakétákat.

Florea többek között arról értekezett, hogy bizonyos feltételekhez kellene kötni a gyermekvállalást – például jövedelem, végzettség –, és ha a szülők ezeket nem teljesítik, jónak látná, hogy a gyermek állami gondozásba kerüljön. Azt határozottan elismerte, hogy kijelentésével a roma közösségre utal, mert mint mondta, tudomása van olyan 12-13 éves lányokról, akik a gyermekpénz miatt válnak anyákká.

Soós Zoltán rasszistának és gyűlöletkeltőnek nevezte a városvezető felvetését, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) pedig hivatalból eljárást is indított gyűlöletbeszéd miatt és ki is állították a cigányozási számlát: tízezer lejre vágták meg Floreát.

A foter.ro most arról számolt be, hogy a marosvásárhelyi polgármester egyenesen kikéri magának a büntetést és a rasszista vádakat - ki érti ezt? - és azonnal fellebbezést nyújtott be a diszkriminációellenes tanács döntése ellen.

Florea szerint a tanács gyors döntése is azt igazolja, hogy a román államnak nem célja a cigánykérdés megoldása, ezért inkább módszeresen befogják mindenki száját, aki kimondja az igazságot. Ettől azonban tovább is ment a polgi, szerinte a döntés politikai megrendelésre született, ő pedig a legnagyobb áldozat ebben a kérdéskörben. Hát hiszi a piszi.

A portál megjegyzi, az etnikai alapú uszítás mindig is jól működött Marosvásárhelyen a románok részéről, így hát nincs min csodálkoznunk, hogy végső elkeseredésében most is ezt taktikát alkalmazza Florea.

Címkék: Marosvásárhely
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/89360/pics/lead_800x600.jpg
Marosvásárhely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?