Blogolj!

Hallatlan


(Fotó: foter.ro)

Ha valaki, mi magyarok tudjuk, hogy mit jelent Romániában az esélyegyenlőség. Mit jelent náluk kisebbségben lenni, mit jelent az, hogy egy ország állampolgárainak egyenlő jogaik vannak.
Mi magyarok már többször fordultunk nekmzetközi szervezetekhez, mert úgy éreztük, hogy Romániában  a románok egyenlőbbek kisebbségben élő magyar testvéreinknél. Általában teljesen feleslegesen.

Most viszont a románok egy újabb kisebbség bajuszát kezdték húzogatni egy olyan kisebbségét, melyre - sajnos - jobban felkapják a fejüket az emberek. Fogyatékosoknak keresztbe tenni, az ő életüket nehezíteni, jogaikat csorbítani igen érzékeny dolog.

Pedig Romániában most pont ez történik, mivel úgy néz ki, hogy a televíziós hírműsorok viccet csinálnak a siketek fogyatékosságából és olyan embereket alkalmaznak, akik összevissza kapálóznak, vagyis, ha nem siket nyelvre szeretnénk lefordítani: halandzsáznak.

A tolmácsok valamilyen "idegen nyelvet" beszélnek, így a siketek és nagyothallók szinte semmit sem értenek azokból a hírekből, melyeket egészséges társaik nyugodtan élvezhetnek.

Ha szerencséjük van a siketeknek a románok nem tesznek magasról a jogaikra, mint ezt más kisebbségekkel is megteszik. Bár lehet, hogy néha jobb is ha az ember nem hallja, mi történik abban az országban...

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90045/pics/lead_800x600.jpg
kisebbségi jogok,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?