Blogolj!

Beledőltek a Ditró-gate kényelmes fotelébe a pimasz románok


Ki hitte volna, hogy az oly távoli Srí Lanka két szerencsétlen pékjének európai munkavállalási kedve lobbantja be a románoknál az újabb magyarságot pusztító nagy nemzeti tisztítótűz szikráját.

Fotó: MTI/Veres Nándor

Az elmúlt napokban sokat, sok helyen és sokféleképpen lehetett olvasni a gyergyóditrói "rasszista" ügyről, amire aztán persze a román sajtó valóságos magyarságot lejárató médiakampányt húzott föl. Ezt persze már megszokhattuk, hogy bolhaként ugranak bármire, amivel üthetik a magyart. Az viszont sokkal nagyobb baj, hogy az ügy hatására magyar ugrott magyar, székely pedig székely torkának.

Ezek a pimasz kis románok meg köszönték szépen: elégedetten hátradőltek és azóta is figyelgetik, hogyan gyepálják egymást a lenézett kisebbségek. Oszd meg és uralkodj.

A botránnyal kapcsolatban most már szinte minden illetékesnek vélt román hatóság vizsgálódik, a feljelentgetések pedig olyan alacsonyan szállnak Ditróban, mint a dagadt verebek. A pékség tulajdonosa, aki alkalmazta a két Srí Lanka-i munkást például a teljesség igénye nélkül fenyegetés, gyűlöletkeltés, hátrányos megkülönböztetés és közrendháborítás miatt indított eljárást a ditrói lakosok ellen, akik szerint viszont a bevándorló pékek alapvetően azért érkeztek a településükre, mert a tulaj rabszolga-körülmények között dolgoztatta korábban a helyi alkalmazottakat.

Az igazság odaát van, viszont az végtelenül bosszantó, hogy az ügy hatására a székely, mint a román szemekben sértő entitás már nem csak a romángyűlölő bélyeget hordozza testén, hanem rasszizmusét is. És nem kell hozzá túl sok gógyi, hogy ezt a két fogalmat szépen összefésülje a "magyarbarát" román közbeszéd. Ennyire talán még ők is képesek. És hiába történtek és történnek számolatlanul hasonló esetek Románia szerte, csak éppen székely helyett román főszereplőkkel, senki nem beszél róluk.

Színromán településeken is üldözték a Srí Lanka-i munkásokat!

Az ujjal mutogatás helyett a tükörbe nézhetnének a románok, és felhagyhatna a kettős mércével a honi ballib sajtó is: nem Gyergyóditró az egyetlen romániai település, ahol ellenségesen fogadtak Srí Lankából érkező vendégmunkásokat. A kozmopolitának számító Bukarestben például dübörög az idegengyűlölet.

Persze, egy olyan országtól, ahol egy város polgármestere nyíltan kimondhatja, nem tartja kívánatosnak a magyarul beszélő munkások jelenlétét településén, vagy ahol egy korábban igen magas tisztséget betöltő politikus következmények nélkül nevezheti komplexusos közösségnek olyan emberek csoportját, amely a román GDP-t pörgeti, aligha meglepő. De akkor ki is tulajdonképpen a rasszista?
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90105/pics/lead_800x600.jpg
magyargyűlölet,románia,székely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?