Blogolj!

Varga Judit is felkarolta a Székely Nemzeti Tanács akcióját


Az igazságügyi miniszter mindenkit arra kér, támogassa a nemzeti kisebbségek identitásának megőrzését célzó kezdeményezést.

Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter aláírta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) európai polgári kezdeményezését.

„Add tovább, csatlakozzunk minél többen! A mai napon én is aláírtam a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését, melynek célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni”

– írta közösségi oldalán a tárcavezető, aki jelezte: a kezdeményezéshez az alábbi felületen lehet csatlakozni:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Varga Judit bekapcsolódása azért kiemelten fontos, mert nem áll túl jól a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés.

Aláírásgyűjtés a nemzeti identitás megtartásáért

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön.

Már csak kilencven nap van hátra az akció végéig, és a szükséges egymillióból eddig mindössze hatvankétezer aláírás gyűlt össze. Még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassunk, de ehhez mostantól naponta legalább tízezer aláírást kell gyűjteni. Az akció célja egyébként az, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90121/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarság,nemzeti kisebbség,petíció,románia,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Varga Judit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?