Blogolj!

Újraosztaná Romániát a korábbi kormányfő


A Victor Ponta-féle Pro Románia közigazgatási reformtervet lengetett be. Fogadjunk, hogy a tervezet az eddigiekhez képest is hátrányos lenne a magyarság számára?

Fotó: Facebook/Pro Románia

Újraosztaná Románia területét a magyarellenességéről elhíresült Victor Ponta exminiszterelnök politikai formációja, a Pro Románia – derül ki a párt vasárnapi országos kongresszusán elfogadott kiáltványból, melyet a Kronika.ro portál szemléz az Agerpres hírügynökség jelentései alapján.

A dokumentumban megfogalmazzék azokat a prioritásokat, amelyek – meglátásuk szerint – segítenék az ország fejlődését a 2020-2024-es időszakban. Az egyik ilyen szerintük a közigazgatási reform lenne. Eszerint a megyék számát 41-ről 15-re csökkentenék, a területi közigazgatási egységek számát pedig 3300-ról legfeljebb 1500-ra. Komoly tétben mernénk fogadni, hogy az tervbe vett átalakítás az eddigieknél is hátrányosabb helyzetbe sodorná a magyar nemzetiséget, annak képviseletét...

A törvényhozók számát amúgy maximum 200–300 képviselőre és 100 szenátorra korlátozná a Ponta-párt.

A Pro Romaniát egyébként a szociáldemokrata PSD-ből kizárt Victor Ponta volt miniszterelnök alapította 2017-ben azon szocdem politikusok menedékeként, akik kegyvesztetté váltak a PSD-ben Liviu Dragnea, illetve Viorica Dăncilă pártelnöksége idején.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90589/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,közigazgatás,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,magyarság,románia,székelyföld,Victor Ponta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?