Blogolj!

A nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezésről fog szólni az idei székely szabadság napja


A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke szerint elsősorban a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezésről fog szólni az idei székely szabadság napja, amelyet – csakúgy, mint eddig – idén is március 10-én tartanak Marosvásárhelyen.

Izsák Balázs közleményében elmondta, hogy az aláírásgyűjtés mellett a szolidaritásról és a székelység autonómia iránti elkötelezettségéről fog szólni a rendezvényük. Majd emlékeztetett, hogy május hetedikén zárul az aláírásgyűjtés, éppen négy héttel a nemzeti összetartozás napja előtt, így arra számítanak, hogy a Kárpát-medencei magyarságra ösztönzően hat a két dátum közelsége.

Az SZNT elnöke azt is kiemelte, hogy szerint az a reális cél, hogy a Kárpát-medence három nagy magyar közössége - a magyarországi, az erdélyi és a felvidéki - gyűjtse össze az egymillió aláírás zömét, és az EU kis országaiban, Szlovéniában, Horvátországban és a Balti államokban sikerüljön átlépni a lakosság számához viszonyított küszöbértékeket.

Izsák Balázs még egy kérést is intézett a világban szétszórt magyarok szervezeteihez méghozzá azt, hogy 2020. március 10-én vonuljanak székely zászlókkal Románia külképviseletei elé, és fejezzék ki szolidaritásukat a székely autonómiamozgalommal.

„Fontos, hogy minél többen legyünk, hogy megértessük mindenkivel: sem fenyegetés, sem a jogsértő intézkedések változatlan fenntartása nem félemlít meg bennünket, a mi küzdelmünknek változatlanul a székely szabadság a tétje”

– áll az SZNT felhívásban.

Segítsen Ön is a cél elérésében, hiszen a petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT néhány kattintással bárki támogathatja.

(Borító: hirmondo.ro)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90789/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Kárpát-medence,nemzeti régió,székely,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?