Blogolj!

Székelyföld számít a magyar társadalom szolidaritására!


Gőzerővel folyik a kampány, hogy összejöjjön az egymillió aláírás a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésére, ezzel kapcsolatban volt most az M1 vendége a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Izsák Balázs a csatorna műsorában hangsúlyozta, hogy a nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarországra, a magyar társadalom szolidaritására.

Az elnök emellett arról is beszélt, hogy a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését mostanáig 132 ezren írták alá a szükséges egymillióból. Azt is hozzátette, hogy az lenne a legbiztonságosabb, ha egymillió 1-2 százezer aláírás gyűlne össze.

Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyarlakta területei is érdekeltek ebben. A történelmi Magyarország területén, az elszakított területeken több olyan régió van, amely megőrizte a magyar többséget. Azt szeretnék, ha ezek a régiók nemzeti identitásukat is megőriznék

– emelte ki Izsák Balázs. 

Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy Európa különböző nemzeti régióiban más-más a helyzet, de az közös, hogy mindegyik régió meg akarja őrizni nemzeti identitását. Az elnök végül azzal fejezte be beszédét, hogy azt várják, hogy a következő 70 napban minél több magyar ember írja alá kezdeményezésüket.

Segítsen Ön is a cél elérésében, hiszen a petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT néhány kattintással bárki támogathatja.

(Borító: maszol.ro)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90842/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Izsák Balázs,nemzeti régió,székely,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?