Blogolj!

A református egyház is a nemzeti régiók melletti kiállásra buzdít


A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének támogatására buzdít közleményében a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége közleményében minden Kárpát-medencei reformátust arra bíuzta, hogy ámogassa a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről.

Bogárdi Szabó István püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke által aláírt levél emlékeztet:  az akció célja, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Annak érdekében, hogy a fent említett régiók gazdasági lemaradását így megelőzni kívánó kezdeményezést az Európai Unió napirendre tűzze, legkevesebb egymillió támogató aláírást kell összegyűjteni 2020. május 7-ig legalább hét európai uniós országból.

A határidő közeledtével, valamint az aláírások jelenlegi mennyiségét figyelembe véve hívunk és buzdítunk minden Kárpát-medencei református keresztyént a kezdeményezés támogatására.

- zárja levelét a a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége.

A petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT lehet támogatni!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/91065/pics/lead_800x600.jpg
nemzeti régió,petíció,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?