Blogolj!

Erdélyben aztán durván kitört a koronahiszti!


Bár Romániában még nincs szó járványról, Hunyad megyében igencsak bepánikoltak az új típusú fertőzéstől.

Illusztráció: pixabay.com

Miközben egyelőre Románia-szerte mindösszesen négy koronavírusos beteget azonosítottak, és ők szerencsére mind jól vannak, elképesztő hisztéria tört ki a kínai eredetű, új típusú fertőzés miatt. Nem csak a polcokat rámoltak le, az élelmiszerekből spájzoltak be az emberek, de bizony számos eset előfordult, hogy finoman szólva is furcsán viselkedtek azokkal, akik Olaszországból érkeztek (haza) – írja a Főtér.ro.

A Hunyad megyei Kimpényszurduk településen egy kislányt elkergettek egy boltból: az volt a „bűne”, hogy családjával együtt nemrég tért vissza Itáliából. Nem számított, hogy nem a fertőzött régiók valamelyikéből, a helyiek attól féltek, ennek ellenére is veszélyes. Az ügyről az egészségügyi igazgatóságot is tájékoztatták, amely értesítette a rendőrséget. A kiközösített család viszont nem tett panaszt az ügy miatt.

„A szintén Hunyad megyei Branyicskán még ennél is durvább dolog történt: a helybeliek majdnem meglincseltek egy olasz férfit, akinek már régóta háza van a településen, és most érkezett a faluba. A helybeliek azonnal akcióba léptek: megpróbálták elüldözni. Szerencséje volt, mert a helyi pap befogadta, amíg lecsillapodtak a kedélyek. Mondanunk sem kell, hogy ő sem fertőzött területről érkezett, de az embereket ez természetesen nem érdekli”

– olvasható a cikkben.

Sajnos, úgy tűnik, három a magyar igazság, hisz még nincs vége: az ugyancsak Hunyad megyei Déván egy szintén Olaszországból érkezett férfi elvitte a kamionját az egyik autómosóba, de az alkalmazottak nem voltak hajlandóak lemosni, mert attól féltek, hogy megfertőződnek...

Na, nem mindenki veszi ennyire komolyan a fenyegetést:

az Olt Megyei Rendőr-főkapitányságnak konkrétan bűnvádi eljárást kellett indítania a betegség leküzdésének meghiúsítása miatt egy ember ellen, aki a rá vonatkozó szigorú karantén ellenére elhagyta lakását...

Országos szinten egyébként jelenleg 42 személy van intézményes karanténban, és 9431-et otthonában különítettek el.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/91260/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,fertőzés,járvány,koronavírus,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?