Blogolj!

Döbbenet: Nem talált az ügyészség bűncselekményre utaló bizonyítékokat az úzvölgyi temető ügyében


Nincs itt semmi látnivaló kérem, lehet tovább haladni -  állítja az ügyészség, ami miatt az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) fellebezni fog.

Nem is kell magyarázni talán, hogy miért érthető ez a lépés, és bár a párt elnöke, Csomortányi István egy igen visszafogott „kellemetlen meglepetésként” aposztrofálta az ügyészség döntését, addig minden magyarnak igazából ökölbe szorul a keze.

Mindannyian emlékszünk arra, hogy tavaly nyáron milyen szégyenletes események zajlottak az úzvölgyi temetőben. Abban a temetőben, ahova lényegében románok tömege tört be és gyalázta meg azt, nem utolsó sorban pedig a magyarokat.

Nonstop őrséggel védik az úzvölgyi temetőt a román rablóktól

Stop, Constantin Toma! Az erdélyi magyar politikusok a testükkel védik meg az első világháborús magyar katonatemetőt a foglalástól és román gúnyparcella pénteki „avatásától". Hajmeresztő tiltakozási akciót generált az úzvölgyi temetőbotrány - számol be a rémtörténet legújabb fejezetéről a Maszol.ro.

Akkor az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt rögtön cselekedett és  feljelentéseket tett már az ügyben, fizikai agresszió, garázdaság, közrend- és köznyugalom elleni bűncselekmények, gyűlöletbeszéd és kegyeletsértés vádjával.

Szép kis lista… Mondjuk ez, és a tagadhatatlan videófelvételek nem sokat számítanak az ügyészség számára, mivel minden egyes feljelentést visszadobtak bűncselekmény hiánya miatt.

Apu ökölbe szorult keze vagyok.

Az EMNP közleménye szerint a hatóságok etnikai alapú konfliktusként kezelték az ügyet, ennek ellenére egyetlen egy magyar tanút sem hallgattak meg…

Apu ökölbe szorult keze vagyok.

A „kellemetlen meglepetés” pedig ha jobban belegondolunk, talán nem is annyira meglepő, hiszen mit is várhatna a magyar Romániában igazságszolgáltatás címén… Ennek ellenére szerencsére az EMNP nem adja fel, és ha másodfokon sem jutnak sokra, akkor nemzetközi fórumokhoz fordulnak majd.

(borító: Kelemen Szilárd Péter)

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/91272/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarellenesség,románia,Úzvölgye
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-03-04 16:28:19
Csak azt tudnám, hogy miért nem vagyok meglepve a szőröstalpú román nyavalyások ítéletén !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?