Blogolj!

Korodi Attila lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje


Korodi Attila parlamenti képviselő fölényes győzelmét hozta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szombaton tartott csíkszeredai előválasztása.

A korábbi környezetvédelmi miniszter a szavazatok közel háromnegyedét szerezte meg a várost 12 éve vezető Ráduly Róbert polgármesterrel szemben, így a júniusi önkormányzati választásokon ő lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje. A 37 ezer lakosú Csíkszeredában közel 8500-an vettek részt az előválasztáson. A 81 százalékban magyarok által lakott városban ugyanis a magyar ellenzéki pártok eddig nem veszélyeztették az RMDSZ vezető pozícióját, így Korodi Attilának jó esélye van arra, hogy a város következő polgármestere legyen.

A Székelyhon.ro portál beszámolója szerint Korodi Attila a választási eredmény ismeretében nyitást ígért a városnak, amely reményei szerint tíz évre új pályára teszi Csíkszeredát. Hozzátette: ha a júniusi választáson is sikerül nyernie, a város fejlesztése nemcsak az utakról, hanem a gazdaságról, a munkahelyekről, a kórházfejlesztésről is szólni fog. 

Az elmúlt napokban több erdélyi városban is testületi gyűléseken választották ki az RMDSZ polgármesterjelöltjét.
    
A Szatmárnémeti RMDSZ-szervezet csütörtökön egyhangú szavazással választotta polgármesterjelöltjének Kereskényi Gábort, aki négy éve vezeti a partiumi várost.
Kolozsváron Csoma Botond parlamenti képviselő, a Kolozs megyei szervezet elnöke indul el a szövetség színeiben a polgármesteri tisztségért folyó versenyben.
Aradon Mészár Sándort indítja a helyi RMDSZ-szervezet a polgármester-választáson. Mészár a helyi UTA labdarúgó klub újraélesztésével a város teljes lakosságának tiszteletét vívta ki. Az UTÁ-nak jó esélye van, hogy a labdarúgó idény végén felkerüljön a román Liga 1-be.

(MTI)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/91472/pics/lead_800x600.jpg
Csíkszereda,kolozsvár,rmdsz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?