Blogolj!

Közel kétszázezer aláírás gyűlt már össze a nemzeti régiók védelme érdekében


Május hetedikéig össze kell gyűlnie ez egymillió aláírásnak. Kemény munka lesz, de most már megvan a kétszázezredik szignó is.

Fontos tudni, hogy az elektronikus lehetőség mellett papír alapon is támogatható a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése, a szövetség az ívek összegyűjtésében is segítséget nyújt. Az ívek a szövetség honlapjáról is letölthetők - egy ívre három aláírás vezethető fel - és azokat a 1255 Budapest, Pf. 23 címükre is visszaküldhetik. Az ide érkező íveket a Rákóczi Szövetség az aláírásgyűjtés május 7-ei befejeztével átadja a szervezőknek

 - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Csáky sikertörténetnek nevezte a 2018-ban indult Minority SafePack kezdeményezést, ami mellett az érvényességi küszöböt meghaladó, egymillió kétszázezer aláírás gyűlt össze. Ez alapvetően az EU területén több mint ötvenmillió embert jelentő őshonos nemzeti kisebbségek védelmére hívja fel az EU döntéshozóinak figyelmét

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésével pedig azt szeretnék elérni, hogy az egy tömbben élő őshonos nemzeti kisebbségek esetében, ahol azok régiót is képeznek - például a székelyeknél - az EU ismerje el nemzeti régióként a térségeket, és biztosítson forrásokat ahhoz, hogy a közösségek meg tudjanak maradni.

A kezdeményezés azért is kiemelten fontos, mert a nemzeti kisebbségek megmaradása mellett a régiók népességmegtartó erejét is tudná növelni.

(borító: Haáz Vince/szekelyhon.ro)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/91479/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Erdély,székelyföld,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?