Blogolj!

Hazug románok fertőztek szét félszáz egészségügyist


Nem vallották be, hogy vörös zónából érkeztek vagy potenciálisan koronavírusos betegekkel érintkeztek, ki is ütötték a személyzetet. Románia, így szeretlek!

Illusztráció: pixabay.com

Ez tényleg durva: felelőtlen és füllentős román páciensek a suceavai megyei kórház 52 alkalmazottját (orvosokat és ápolókat) fertőzték meg az új típusú koronavírussal! Az egészségügyi intézményt bezárták, az épületet 48 órán belül fertőtlenítik, ezt követően kizárólag a koronavírusos betegeket fogják ellátni. Az egészségügyi államtitkár szerint a suceavai kórházba más megyékből hoznak majd orvosokat és ápolókat – számol be az elképesztő incidensről a Főtér.ro.

A kórház vezetősége állítja, minden óvintézkedést betartottak, felvásárolták a kereskedelemben megtalálható összes védőfelszerelést, már amennyire azok kaphatóak voltak. Az igazgató szerint a kórházban mindvégig voltak védőmaszkok és orvosi köpenyek, az alkalmazottak mégis megfertőződtek. Hogy lehet ez? A tagadhatatlan védőfelszerelés-hiány csak az egyik ok, annál is fontosabb, hogy: rengeteg olyan esettel volt dolguk, amikor a páciens

1, nem vallotta be, hogy külföldön járt vagy
2, érintkezett olyan személlyel, aki a vörös zónákból érkezett az országba.

Valljuk be: egyik rosszabb, mint a másik...

Nem véletlenül veti a kórház a román lakosok szemére: sem a polgárok, sem az egészségügyi intézmények nem tudnak egyedül szembenézni a koronavírus-járvánnyal, ezt a harcot közösen kell megvívni. Úgy nehéz lesz, ha a polgárok továbbra is hazudnak a hatóságoknak, és nem veszik komolyan a helyzet súlyosságát – figyelmeztet (tűpontosan) a Főtér.ro.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/92229/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?