Blogolj!

A román mikrobiológus figyelmeztet, akár két évig is tarthat a járvány


A Román Mikrobiológiai Társaság elnöke szerint néhány héten belül akár ezernél is több új koronavírus-fertőzöttet is regisztrálhatnak naponta Romániában.

Fotó: Román Mikrobiológiai Társaság

Baljós képet festett Alexandru Rafila az Agerpres hírügynökségnek adott nyilatkozatában, amelyen azonban nem árt elmerengnünk. A román mikrobiológusnak határozott elképzelései vannak arról, hogyan alakul majd a koronavírus-helyzet Romániában, a vízió pedig cseppet sem biztató.

"Nem tudom, hogy az újonnan jegyzett esetek számának van-e nagyobb relevanciája, vagy inkább az idős vagy krónikus személyek számának a diagnosztizáltak sorában, mert ők jelentik a legnagyobb kockázatot, és nagy valószínűséggel az intenzív osztályokra fognak kerülni. (...) Valószínű, hogy két-három héten belül, vagy talán már hamarabb is eljutunk a napi ezer új esethez"

- mondta a mikrobiológus azzal kapcsolatban, hogy Romániában rohamosan nő a koronavírus-fertőzöttek száma. Rafila hozzátette, minél több esetet diagnosztizálnak a tünetes személyek, vagy az egészségügyi személyzet körében, annál nagyobb lesz a pozitív tesztek száma.

A román fertőzöttek aránya azért is ugorhatott meg az elmúlt napokban, ugyanis több hír is napvilágot látott, miszerint nem veszik kellőképpen komolyan a védekezést. A felelőtlen és füllentős román páciensek például egy suceavai megyei kórház 52 alkalmazottját fertőzték meg, mert nem voltak hajlandóak beismerni, hogy koronavírusosak.

Hazug románok fertőztek szét félszáz egészségügyist

Nem vallották be, hogy vörös zónából érkeztek vagy potenciálisan koronavírusos betegekkel érintkeztek, ki is ütötték a személyzetet. Románia, így szeretlek! Ez tényleg durva: felelőtlen és füllentős román páciensek a suceavai megyei kórház 52 alkalmazottját (orvosokat és ápolókat) fertőzték meg az új típusú koronavírussal!

Rafila szerint a világjárvány egészen addig fog tartani, amíg nem jelenik meg az ellenszer, de ez akár két évbe is telhet, ugyanakkor a mikrobiológus hozzáteszi, idén nyárig piacra kerülhetnek olyan gyógyszerek, amelyek alkalmasak a vírus kezelésére, ezért a súlyos esetek és a halálos kimenetelű fertőzések száma csökkenni fog.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/92355/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?