Blogolj!

A koronavírus-járvány miatt kevesebben írják alá a nemzeti régiókról szóló petíciót


Sajnos az amúgy is rengeteg bajjal járó koronavírus-járványnak köszönhetően a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelméért indított európai kezdeményezését is egyre kevesebben írják alá, alá ami nagyon nem jó, hiszen vészesen közelít a határidő.

A tanács külügyi biztosa, Dabis Attila szerint pár héttel ezelőtt egy nap alatt kilencezer aláírás érkezett az online felületre, amióta kirobban a járvány ugyanez a szám egy hét alatt jön össze.

A külügyi biztos szerint ennek főleg két dolog áll a hátterében: egyrészt - teljesen érthető okokból - a papíralapú aláírásgyűjtés ellehetetlenedett, másrészt pedig az, hogy téma lekerült a nyilvánosság napirendjéről.

Az online aláírások száma jelenleg nem sokkal haladja meg a 200 ezret, ezért ahhoz, hogy május 7-ig összegyűljön a szükséges egymillió támogató, napi 15 ezer aláírásra lenne  szükség.

Segítsen Ön is a cél elérésében, hiszen a petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT néhány kattintással - érintkezésmentesen- bárki támogathatja.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

(Borító: pestisracok.hu)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/92938/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Dabis Attila,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?