Blogolj!

A Felvidék példát mutat: közel a célhoz az aláírásgyűjtés!


Cikkünk megjelenésének pillanatában már csak 335 online aláírás hiányzik ahhoz, hogy a felvidéki magyarság teljesítse a rá szabott kvótát a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezésben.

lllusztráció: Facebook/Székely Nemzeti Tanács

A felvidéki magyaroknak 9 750 aláírást kell összegyűjteniük a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének keretében, melynek kiemelt célja, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését célzó uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeit is kötelező legyen érvényesíteni. Azt szeretnék továbbá elérni, hogy az EU támogassa az őshonos nemzeti kisebbségeket, hogy ezek a közösségek a saját szülőföldjük sorsáról maguk dönthessenek.

Örömteli, hogy az utóbbi időben felpörgött a felvidéki aktivitás, cikkünk megjelenésekor 9415-nél állt az online számláló, ami azt jelenti, hogy az ottani magyar közösségre rótt kvóta 97 százalékát teljesítették nemzettársaink. Csak így tovább mindenhol szerte Európában, hogy május 7-éig összejöjjön a szükséges 1 millió aláírás! Az Európai Unió akkor, de csakis akkor végre érdemben foglalkozni fog a nemzeti régiók kérdésével, ügyével, sajátos helyzetével. Most, együtt tehetünk ezért – karanténba kényszerülve is.

Fogjon össze, mutasson erőt az összmagyarság, hogy Székelyföld, Kalotaszeg, Partium és Felvidék és a többi magyar többségű régió szabadon fejlődhessen tovább az Európai Unióban, miközben megőrzi magyarságát, identitását, nyelvét és kultúráját!

Ne feledjék: minden magyar felelős minden magyarért!

A petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT támogathatja aláírásával Ön is!

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/92990/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,autonómia,Felvidék,nemzet,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-04-09 16:30:57
Felvidéken ez így rendben van (lesz), de a nagy kérdés az, hogy hogyan állunk más területeken ?! Én egyetlen szót sem hallottam - példának okáért - a katalánok csatlakozásáról. Ők vajon nem ugyanabban a cipőben járnak, mint a külhoni magyarok ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?