Blogolj!

A nemzeti régiók ügyében indított petíció határidőinek átütemezését kéri a Székely Nemzeti Tanács


Még egy hónap áll rendelkezésre, hogy a Székely Nemzeti Tanács által, a nemzeti régiók védelme érdekében indított polgári kezdeményezés támogatására összegyűljön a szükséges egymillió aláírás. Eddig elektronikusan negyedmillió európai polgár támogatta a kezdeményezést, a papír alapú aláírások összesítése – a járványhelyzet miatt – egyelőre elmaradt.

Ugyanakkor a rendkívüli járványhelyzet miatt a támogatási folyamat lelassult, illetve – a papír alapú aláírások vonatkozásában – leállt, ezért a kezdeményezők úgy döntöttek, hogy a határidő meghosszabbítását, illetve átütemezését kérik. Az Európai Bizottságnak küldött levélben egyebek mellett leszögezik:

„Kérjük, hogy a T. Európai Bizottság a „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és regionális kultúrák fenntarthatóságáért” című európai polgári kezdeményezés keretében indult aláírásgyűjtés határidejét az alábbi időpontok közül a legkorábbi bekövetkeztéig meghosszabbítani szíveskedjen az azt a napot követő 6 hónapig, amelyben az EU tagállamainak többségében megszűnnek a 2020. február 21. napját követően a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott, a személyek szabad mozgását, illetve a gyülekezési jog gyakorlását korlátozó intézkedések vagy az azt a napot követő 6 hónapig, amelyben a Polgári Bizottság arról tájékoztatja az Európai Bizottságot, hogy készen áll az aláírásgyűjtés folytatására, megjelölve az aláírásgyűjtés folytatásának pontos kezdő időpontját.”

A petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT támogathatja aláírásával Ön is!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93109/pics/lead_800x600.jpg
nemzeti régió,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?