Blogolj!

Izsák Balázs: ne hagyjuk, hogy legyűrjön egy vírus!


A Székely Nemzeti Tanács elnöke mindenkit a nemzeti régiók védelméért indított polgári kezdeményezés támogatására szólít. Azt üzeni: legyen az utolsó hónap az utolsó nagy lendületé!

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A COVID-19 világjárvány a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését is súlyosan érintette, ráadásul éppen a május 7-éig szóló aláírás-gyűjtési időszak hajrájában, annak is felfelé ívelő, lendületes időszakában. Mint többször beszámoltunk róla, egymillió szignó szükséges ahhoz, hogy az Európai Unió érdemben foglalkozzon végre a kérdéssel, a nemzeti régiók védelmével.

Az online gyűjtés során több mint 250 ezer aláírás jött össze, de a folyamatot érezhetően és szemmel láthatóan megtörte márciusban a koronavírus európai térhódítása, berobbanása. Az SZNT a határidő lejárta előtt egy hónappal, április 7-én beadvánnyal fordult az Európai Bizottsághoz a határidő féléves, rugalmas módosítása érdekében.

Izsák Balázs, az SZNT elnöke ugyanakkor amondó: nem érdemes Brüsszelre, Brüsszel jóindulatára és megértésére várni, meg kell húzni a finist, hiszen az őshonos magyar kisebbségek léte, jövője (is) a tét. Ne engedjük, hogy a vírus nevessen a végén – üzeni közösségi oldalán, ahol egy ábrával is szemlélteti a COVID-19 rombolását.

Fotó: Facebook/Izsák Balázs

„Ha az emelkedő trend marad (piros vonal), akkor egy hónappal a befejezés előtt, április 7-én 470.000 fölött lenne a támogatók száma. Ne engedjük, hogy legyűrjön egy vírus! Járványokat, háborúkat és békeszerződéseket túléltünk. Hatvannyolc éves vagyok, jóval közelebb a véghez, mint azon sorstársaim, akiknek ezt a küzdelmet folytatniuk kell. Nekik mondom, az élet folytatódni fog, de nem mindegy, hogy miként! Legyen az utolsó hónap az utolsó nagy lendületé!”

– írja Izsák Balázs.

Legyen így! Hajrá, magyarok, szerte a világban!

A petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT támogathatja aláírásával Ön is!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93308/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,autonómia,Izsák Balázs,nemzet,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?