Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Megkövezték a rendőröket az igazoltatott részeg biciklis rokonai Erdélyben


Durva jeleneteknek lehettek szemtanúi az erdélyi Vajdahunyad lakosai az ortodox húsvét előestéjén, amikor kis híján zavargások törtek ki egy szimpla igazoltatás miatt.

Utcai zavargásokhoz hasonló jelenetek zajlottak le szombat este Vajdahunyad egyik lakótelepi részén, az ortodox húsvét előestéjén - számolt be a foter.ro portál. A fennforgást egy biciklis igazoltatása okozta, amire vélhetően azért került sor, mert a rend éber őrei észrevették, hogy az imbolygó sofőrnek közel sem stabil sem a nézése, sem a járása. Mint később kiderült, a kerékpáros valóban részeg volt, ráadásul nem is voltak nála az iratai.

A renitens igazoltatására egyébként azért is lehetett szükség, hiszen - mint a legtöbb európai országban - Romániában is komoly kijárási korlátozások vannak érvényben a koronavírus-járvány miatt, így minden bizonnyal okkal lehettek kíváncsiak a rendőrök, mi járatban van az utcán a férfi.

Miután felmérték az imbolygó biciklis állapotát, gyorsan megállapíthatták, nem nagyon van kivel beszélni, ezért közölték vele, hogy eddig és ne tovább: fáradjon be velük a helyi őrsre. Csakhogy, ettől a felszólítástól a részeg fickó igencsak bepöccent, a jardok szerencsétlenségére pedig a renitens rokonsága is villámsebességgel érkezett meg a fülön csípés helyszínére. Ezt követően a pereputty kövekkel és egyéb tárgyakkal kezdte el dobálni az egyenruhásokat, kifejezvén nemtetszésüket a rendőrök szabálytalan eljárása miatt, majd tömegverekedés robbant ki.

A csetepaté gyorsan eszkalálódott, így történhetett meg az, hogy a mezei igazoltatáshoz hamarosan a csendőröknek és a különleges egységek csapatainak is meg kellett érkezni a helyszínre, ahol aztán egy figyelmeztető lövést is le kellett adniuk a kedélyek csillapítása érdekében. A hatóságok három rendbontót azonnal őrizetbe vettek, s bár a többiek elmenekültek, azonosításuk nyomban megkezdődött.

Távol álljon tőlem a gyanúsítgatás, de élnék a gyanúperrel, hogy nem egy tisztességes erdélyi magyar robbantotta ki az erőszakos tömegjelenetet. Persze, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme...

Az ortodox románok egyébként bőven adnak feladatot a helyi hatóságoknak vallási ünnepük közeledtével, több szabályszegést és kihágást kellett megtorolnia a rendőröknek az elmúlt napokban. A Máramaros megyében található Lénárdfalva ortodox papja a tiltás ellenére tartotta meg húsvéti liturgiáját a hívőknek, akik persze szépen özönlöttek is a szertartásra. A hatóságok a misét azonnal lefújták, a pap másfél millió forintnak megfelelő bírságot kapott, a jelenlévők közül pedig 31 ember igazoltattak. 

Címkék: Erdély, ortodoxia
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93515/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,ortodoxia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?