Blogolj!

Varga Judit is aláírta a Székely Nemzeti Tanács petícióját - és te?


Vészesen közeleg a határidő, már nem sokáig lehet csatlakozni a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelmét célzó európai polgári kezdeményezéséhez. De szerencsére még lehet, és ezt már az igazságügyi miniszter asszony is megtette!

Fotó: Facebook

Varga Judit Facebook-oldalán számolt be arról, hogy aláírásával immáron ő is támogatta a Székely Nemzeti Tanács határon túli magyarokat segítő petícióját. Az igazságügyi miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány miatt - meg egyébként is - ezt a legegyszerűbben most online lehet megtenni, az irdala.hu weboldalon.

"A határidő nagyon közel van, kérem, aki teheti, látogasson el a kezdeményezés Facebook-oldalára és ossza meg azt ismerőseivel is! Ne hagyjuk magukra külhoni magyar testvéreinket, mutassuk meg, hogy az Európai Unióban is kiállunk értük!"

- írta Varga Judit.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló Európai Uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Az aláírásgyűjtés tavaly májusban indult és idén május 7-ig egymillió aláírásra van szükség legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

A Székely Nemzeti Tanács a koronavírus-járványra való tekintettel kezdeményezte az aláírás utolsó napjának kijelölt május 7-i határidő kitolását, de azt szeretnék, hogy az eredeti céldátumig megfelelő számú aláírás gyűljön össze.

Segítsen Ön is a cél elérésében, hiszen a petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT néhány kattintással - érintkezésmentesen- bárki támogathatja.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93547/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Székely Nemzeti Tanács,Varga Judit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?