Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

"Ha nem lesz meg az egymillió aláírás, Brüsszel hosszú időre eltemetheti a székely kérdést"


Fotó: Kurucz Árpád

Bár sokan gondolják úgy, hogy három hét alatt több százezer aláírást összegyűjteni nagyon nehéz vagy egyenesen lehetetlen, az online tér produkált már csodákat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Székely Nemzeti Tanács petíciójának kampányfőnöke. Pesty László.

Pesty a lapnak elmondta, hogy bár a szavazatszámláló kicsit több mint 262 ezer aláírást mutat, ez nem pontos szám, hiszen akár több százezer papíralapú aláírás hiányozhat, melyeket még nem regisztráltak.

 Bár hivatalosan csak három hét van hátra az aláírásgyűjtés végéig, az internet akár csodákra is képes lehet.

A fél ország ott ül mostanában az interneten, ami növeli az online aláírásgyűjtés esélyeit, így a maradék három hét igenis elegendő lehet, hogy elérjük a kitűzött egymilliós határt.

- nyilatkozta Pesty, aki azt is elmondta, hogy ennek okán hozták létre az írdalá.hu felületet, mely jelenleg a kampány központi eleme.

A koronavírusról elmondta, hogy nem csak azért nehezítette meg a dolgukat, mert kizárólag online módon gyűjthetik az aláírást, hanem mert a kommunikációs csatornák is beszűkültek. 

Nem kommunikálhatunk úgy, mintha nem lenne járvány, és innen hétszáz kilométerre, például Észak-Olaszországban nem halnának meg naponta több százan a koronavírus-fertőzés miatt.

És ezáltal nem csak a magyar nyelvű aláírókhoz, hanem a külföldiekhez is nehezebben jutnak el, hisz hiába, hogy a kezdeményezés a székely kisebbségtől indult, de több mint 25 nemzeti kisebbségről szól köztük a baszkokról, a litvániai lengyelekről, a sziléziai németekről vagy éppen a dél-tiroli osztrákokról. Akár több százmillió aláírás ius összegyűlhetne, de az aláírások nagyrésze így is magyar nyelvterületről származik.

Pesty hisz abban, hogy összegyűlhet az aláírás, hiszen a hazai politikia erők is - a DK kivételével - az ügy mellé álltak, pedig bár elmondhatjuk, hogy az ellenzéki politikusok nem arról híresek, hogy különösebben érzékeny lennének a határon túli magyarság sorsára, a kampányfőnök szerint hitelesek voltak, mikor a velük készített kisfilmeket leforgatták.

Ettől függetlenül - ahogy a blogstar.hu is megírta - a szervezők a koronavírus miatt az aláírásgyűjtés meghosszabbítását kérték Brüsszeltől, de ezzel most nem foglalkoznak, a cél, hogy három héten belül összejöjjön az egymillió aláírás.

Ha még nem írtad alá: Írd alá!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93599/pics/lead_800x600.jpg
nemzeti kisebbség,petíció,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?