Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Francia szövetségest szerzett a Székely Nemzeti Tanács


Jobb későn, mint soha!

Fotó: MTI/Veres Nándor

Ez ám a jó hír: a nemzeti régiók védelméről, fejlesztéséről szóló európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének hajrájában új szövetségesre tett szert a Székely Nemzeti Tanács! A segítség, az erősítés ezúttal – ilyen is van – nem máshonnan érkezik, mint Franciaországból. 

„A breton, baszk, katalán, korzikai, elzászi, savoyai, és occitán pártokat tömörítő ernyőszervezet, a Régiók és Népek Szolidaritása (Régions et Peuples Solidaires) közleményben hívta fel valamennyi szimpatizánsa figyelmét, hogy a polgári kezdeményezésünk alapvető változást hozhatna valamennyi franciaországi nemzeti régió életében. Külön kiemelik az európai fejlesztési régiók (más néven NUTS egységek) kialakításának sokszor észszerűtlen és a helyi közösségek szempontjából káros voltát

– írja hivatalos közösségi oldalán az SZNT, mely abban bízik, Franciaországból is sokan csatlakoznak a fontos és előremutató akcióhoz. (Tegyük gyorsan hozzá, bele is húzhatnának a franciák, mert cikkünk megjelenésének pillanatáig csak 701 online támogatót regisztráltak az országban, miközben a limit 55 500 aláírás lenne számukra...)

A kezdeményező szervezet rámutat: ez a fent említett szempont a határon túli magyar közösséget is hátrányosan érinti. Sőt, a Székely Nemzeti Tanács részéről a kezdeményezés elindításának legfőbb közvetlen mozgatórúgója volt, hogy az EU kohéziós politikája kudarcot vallott a közép-romániai fejlesztési régióban – szögezik le.

Mint ismeretes, az európai polgári kezdeményezés keretében – ha Brüsszel nem ad engedélyt a COVID-19 járvány kapcsán kért féléves, rugalmas módosításra – május 7-éig egymillió szignót kellene összegyűjteni, hogy az Európai Unió érdemben foglalkozzon végre a kérdéssel, a nemzeti régiók védelmével, illetve fejlesztésével. (Az online felületen eddig több mint 273 ezer aláírásnál járnak.)

Húzzunk bele! Hajrá, magyarok szerte a világban, hajrá, SZNT!

A petíciót a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT támogathatja aláírásával Ön is!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93628/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,autonómia,nemzet,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?