Blogolj!

Ha nem sikerül összegyűjteni az egymillió aláírást a markukba fognak röhögni a román nacionalista erők


A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által az európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíció aláírására szólított fel az akció kampányfőnöke.

Pesty László az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy az aláírásgyűjtés célja, hogy a kisebbségek által lakott régiók közvetlenül kaphassanak támogatási forrásokat az Európai Unió költségvetéséből.

Hozzátette, hogy egyre sürgetőbb a petíció támogatása, mert ha két héten belül nem gyűlik össze hét tagállamból az egymillió szignó, az SZMT hatéves küzdelme válik semmivé.

A rendszerváltás óta eltelt évtizedek nem hozták meg a remélt pozitív változást a nemzeti kisebbségek életében, a Baszkföldtől a Baltikumig hasonló gondokkal küzdenek a nemzeti régiók. A többségi társadalom gyakran diszkriminálja a nemzeti kisebbségeket – közölte Pesty László.

Mint mondta, ezért indította útjára a petíciót az SZNT, ám a koronavírus-járvány miatt papíron lehetetlenné vált az aláírásgyűjtés, így az online térbe kényszerült.

Ennek az a következménye, hogy két héttel a határidő előtt csupán félmillió szignóval rendelkeznek a kezdeményezők, és ha nem sikerül összegyűjteni az egymilliót

a markukba fognak röhögni a román nacionalista erők." Ezért is arra szólít fel mindenkit, hogy az irdala.hu weboldalon szignálja a petíciót

– hangsúlyozta a kampányfőnök.

A petíciót emellett a nemzetiregiok.eu címen, azaz ITT is bárki aláírhatja néhány kattintással!

(Borító: mediaklikk.hu)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93697/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,nemzeti régió,Pesty László,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,Székelyföldért megmozgatjuk Európát
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?