Blogolj!

Online lesz idén a Csíksomlyói Búcsú


A csíkszeredai városi katasztrófavédelmi bizottság keddi ülésén döntött arról, hogy augusztus 31-éig minden kulturális- és sportrendezvényt felfüggesztenek a hargitai megyeszékhelyen. A város fenntartásában lévő intézmények sem fogják hamarabb elkezdeni működésüket.

Pár nappal ezelőtt a blogstar.hu-n is beszámoltunk róla, hogy a koronavírus miatt veszélybe került az idei Csíksomlyói Búcsú.

Elmaradhat a Csíksomlyói búcsú

A csíksomlyói Mária-kegyhelyre, a Szűzanya csodatevő szobrához való pünkösdi zarándoklat kiemelt vallási esemény. Minden évben több százezer ember zarándokol Somlyóra és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén. Az idei Csíksomlyói zarándoklat és Pünkösdi búcsú időpontja 2020. május 29. - június 2.

A szervezők reménykedtek, hogy május 29-ig levonulhat annyira a járvány, hogy az eseményt meg lehessen tartani, de a csíkszeredai városi katasztrófavédelmi bizottság mai döntése minden reményt eloszlatott.

A közelgő pünkösdi búcsúval kapcsolatosan Ráduly Róbert polgármester elmondta: voltak már egyeztetések a szervező ferences rendház képviselőivel. A városvezető szerint a legvalószínűbb, hogy ebben az évben csupán virtuálisan kapcsolódhatnak majd be a hívek a búcsú eseményeibe.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/93737/pics/lead_800x600.jpg
Csíksomlyó,Csíkszereda,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?