Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Írd alá! - kérik a színházigazgatók


Színház- és társulatvezetők is egyetértenek abban, hogy támogatni kell a Székely Nemzeti Tanács által elindított polgári kezdeményezést, és az indítvány aláírására biztatnak az Írdalá.hu weboldalon.

A petíció aláírói között szerepel Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, Máté Gábor, a Katona József Színház direktora, Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetője, valamint Pintér Béla, a Pintér Béla és Társulata alapító vezetője.

Máté Gábor már hónapokkal ezelőtt csatlakozott, részben mert olyan művésztársai, barátai vannak a határon túl, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápol, elismeri a munkájukat, és azt gondolta, nem lehet tétlen egy ilyen helyzetben.

Van egy olyan oldala is, hogy a szétszakított országrészeknek kell segítenünk, ami nem túl nagy dolog a részünkről, csupán egy aláírás. Fontos, hogy politikamentesnek érzem: nem az örökös magyar gittrágásról szól, hanem egy olyan ügyről, amelyhez mindannyiunknak van köze. Nem jellemző a mai Magyarországra az ilyenfajta konszenzust teremtő kezdeményezés. Aggódva figyeltem a katalán ügyeket is mint lelkes Barcelona-szurkoló. De a fontosabb, hogy olyanokról van szó – a székelyekről – akikhez valamilyen mértékben köt a sorsom.

– fogalmazott.

Vidnyászky Attila a Nemzeti Színház igazgatója is aláírta a kezdeményezét.

Számomra nem volt kérdés, hogy csatlakozom az aláírásgyűjtéshez, és nemcsak azért, mert Beregszászról származom, hanem mert rég megérett a helyzet arra, hogy végre tisztességes törvényi hátteret teremtsünk a kisebbségeknek. Érthetetlen, hogy eddig nem lettek rendezve ezek a kérdések. Ennek többek között az lett az eredménye, hogy Ukrajna egyszer csak úgy dönt, hogy kijelenti a magyarokról: nem őshonos kisebbség. Trianon óta azt látjuk, hogy megalázóbbnál megalázóbb, nyílt és kevésbé nyílt igyekezetek történtek a kinti hatalom részéről a megszüntetésünkre. Muszáj túllépni a gyűlölködő világ realitásán. Saját magunkról, a jövőnkről van szó a külhoni magyarok tekintetében: nem lehet kérdés, hogy aláírjuk-e a kezdeményezést.

– fogalmazott az igazgató.

Pintér Béla, aki darabírással tölti az időt, és ha minden jól megy, társulata augusztustól újra próbál, így fogalmaz:

Sok-sok szál fűz Székelyföldhöz, munkásságom nagyban építkezik a Székelyföld népi kultúrájából. Természetesen sok barátot, kollégát tudhatok magaménak közülük. Jelen korunk kegyelmi pillanata, hogy közösen támogatjuk politikai nézetektől függetlenül ezt az ügyet. Lelkiismereti kérdés mindannyiunknak, akik a magyar kultúrában létezünk, a családunkat segítsük most az aláírásunkkal.

– mondta a weboldal megkeresésére a színész-rendező.

Jordán Tamás az Írdalá.hu kérdésére Pesty László kampányfőnöknek úgy nyilatkozott: nagy örömmel tölti el, hogy csatlakozhatott egy olyan ügyhöz, amelyből nyilvánvalóan hiányzik a politika.

Legalábbis az, hogy minden pártból csatlakoztak hozzá pártvezetők, az egyben jelenti a politika függetlenséget is. Boldogan adom a nevemet a békés nyugodt és nemes célhoz. Nem bírom már a politikai csetepatékat. Bármilyen kisebbségekről van szó mindig odaállok az oldalára. A székely ügy egészen közelről érint: négy vagy öt alkalommal tettünk túrát a Kaláka zenekarral és Sebő Ferenccel Erdélyben, ahol jómagam verseket mondtam. Mindig megrendített, hogy idegen közegben, ellenséges szándékok mellett hogy őrzik a kultúrájukat. Engem úgy feltöltött az erdélyi út évről évre, hogy egész évre kitartott a tudat: jó magyarnak lenni. Éreznünk kell, hogy közünk van hozzájuk, mint ahogy ők is éreztetik, hogy idetartoznak hozzánk.

– hangsúlyozta Jordán Tamás.

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU

írd alá a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését! ALÁÍROM Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat,segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit!Segítsük együtt megmaradásukat!Segítsük együtt, hogy

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94065/pics/lead_800x600.jpg
nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?