Blogolj!

Írd alá! - Már csak pár nap maradt a Székely Nemzeti Tanács petíciójának aláírására


Bő egy hét és elérkezünk május hetedikéhez, ami a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által az európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíció aláírásának határideje.

Mint az már ismert, összesen egymillió aláírás szükséges ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon azzal a kérdéssel, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

A Székely Nemzeti Tanács azt akarja elérni, hogy az Európai Unió a nemzeti, nyelvi vagy kulturális kisebbségek fejlődését, életben maradását megfelelő költségvetési forrásokkal, jogszabályban is biztosítsa. Azt javasolják, hogy a gazdasági felzárkóztatásra szánt forrásokon belül jöjjön létre egy olyan elkülönített pénzalap, amelyet csak a nemzeti régiók tudnak igénybe venni.

A határidő tehát vészesen közeleg, viszont a bűvös egymillióhoz még több százezer szignó szükséges. Ha ezek összegyűlnének, akkor az unió remélhetőleg valóban elgondolkodik azon, hogy létre kellene hozni egy olyan rendszert, amely biztosítja az EU területén őshonos nemzeti közösségeinek a megmaradását. Eddig online 318 ezer, papír alapon 200 ezer körüli aláírás gyűlt össze.

Ha még nem tetted meg, akkor egyszerűen csak kattints ide, és írd alá a kezdeményezést! Ha összefogunk, még sikerülhet!

Kezdőoldal - ÍRDALÁ.HU

írd alá a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését! ALÁÍROM Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat,segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit!Segítsük együtt megmaradásukat!Segítsük együtt, hogy

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94090/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-04-29 11:54:26
Már aláírtam, de nem tudom, hogy célba ért-e ?! otto.szilagyi55@gmailcom.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?