Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Alkotmányos jogokat sértett Johannis magyargyalázó performansza


A szavakat, amelyek a héten potyogtak ki a román államfő szájából, akkor is uszításnak lehetne minősíteni, ha civil emberi minőségében mondta volna.

Fotó: kronikaonline.ro

Komoly hullámokat vert a héten Klaus Johannis magyarellenes kirohanása a román televízióban: az államfő azzal próbálta meg besározni a román szocdemeket, hogy magyar kézre, sőt, egyenesen Orbán Viktor kezére kívánják játszani Erdélyt. A feltételezés persze már önmagában véve is megmosolyogtató, mindenesetre az államfő beszédét megírta, magyargyűlöletével azt is telesírta.

Hungarofób románok pingponglabdája másfél millió erdélyi magyar

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Nem tudom, hogy a szánalmasságtól a fekete humorig terjedő skálán hol helyezkedik el az a szituáció, amikor a magyarsággyűlölő román vádolja a magyarsággyűlölő románt a magyarság szeretetével.

Több politikai elemző egyetért abban, hogy Johannis végső elkeseredésében húzta elő a magyar kártyát - és nem a tökfilkót -, ugyanis a legfrissebb felmérések azt mutatják, egyre alacsonyabban száll a román liberálisok, Johannis egykori pártpajtásainak a támogatottsága az országban, ráadásul komoly kihívást jelent Románia dirigenseinek megbirkózni a koronavírus-járvány tombolásával.

Johannis magyarellenes kijelentésével viszont nemcsak az a probléma, hogy gyomorforgató, hanem az is, hogy alkotmányellenes. Puskás Bálint, volt alkotmánybíró a Krónikaonline-nak elmondta, Johannis egyértelműen megsértette az államfői hatásköröket rögzítő alkotmányos kitételeket szerdai beszédével.

"Az elnök alkotmányos feladatköre az, hogy egyeztessen az államhatalom szervei és a társadalom között, illetve a társadalmi szereplők és politikai pártok között, nem pedig az, hogy gyűlöletet szítson és uszítson. Ez ugyanis nem csupán az alkotmánynak, hanem az érvényben levő törvényeknek is ellentmond.

Ha "civil" ember mondta volna, akkor is uszításnak lehetne minősíteni. Durva kifejezést használok, de az elnök aljas módon viselkedett"

- mondta a lapnak Puskás.

Az egykori alkotmánybíró szerint csak akkor lenne lehetőség számon kérni és elszámoltatni Johannist megnyilvánulásáért, ha az egyébként többségben lévő ellenzéki szociáldemokratáknak lenne vér a pucájukban lenne ehhez merszük, hiszen többségükből adódóan ők rendelkeznek olyan erővel, hogy alkotmánybírósághoz forduljanak az ügyben. Az AB pedig megállapíthatná, hogy túllépte-e az elnök alkotmányos hatáskörét, vagy sem. Erre azért kicsi az esély, mert a szerda esti szavazáson úgy söpörték le a román képviselők az ominózus, vitát generáló tervezetet, mint a sicc, így teljesen világos, hogy a szocialisták sem magyarbaráti szeretetből söpörték szőnyeg alá a tervezet időkorláton belüli szemléjét. Olybá tűnik tehát, hogy egy újabb gyalázatos magyarságalázás marad következmények nélkül.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94257/pics/lead_800x600.jpg
határon túli magyarság,Klaus Iohannis,magyargyűlölet,magyarság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?