Blogolj!

Johannis gyalázatos kijelentései példa nélküliek a posztkommunista román történelemben


A magyarokat bárhol bármikor bátran abuzáló Európai Bizottság sunyi módon hallgat a román államfő magyargyalázó kijelentései hallatán, de a Der Spiegel azért szépen feltörölte a padlót Johannis-szal.

Nem csillapodnak a kedélyek Klaus Johannis magyarság ellen uszító megnyilvánulásai miatt, a román államfő hétfőn újabb lapáttal pakolt rá a magyarokat gyalázó kijelentéseire. A KrónikaOnline már a múlt heti, "első felvonás" után kérdést intézett az Európai Bizottsághoz, hogy akkor most mit is szólnak ehhez a kirekesztő és kisebbséget sértő produkcióhoz, de a válasz szűkös és kényelmetlen csomagban érkezett:

az Európai Bizottságnak nincs mit kommentálnia, mert ez egy magyar-román kérdés, nem tartozik az Unió hatáskörébe.

Aha.

Az egyik legnagyobb német napilap, a Der Spiegel azért alaposan helyben hagyta Johannist - emlékezett meg a Főtér.ro. Azt írják, az egyik német város által Nagy Károly-díjjal is kitüntetett román államfő nyilatkozata sötét időket idéz, utalva a Ceaușescu-diktatúra nacionalizmusára és a fekete márciusra.

A lap emlékeztet, az erdélyi szászokat kifejezetten érzékenyen érintette a kollektív fasizmussal való megbélyegzés a kommunizmus idején és Johannis is ennek a közösségnek a tagja, most mégis politikai eszközként alkalmazza a román nacionalisták egyik legmocskosabb kliséjét, miszerint Magyarország Erdély elszakításáért küzd.

A Der Spiegel szerzője szerint Johannis legutóbbi kijelentései példa nélküliek Románia posztkommunista történelmében, mint ahogyan az is példátlan, hogy egy ország államfője egy másik szomszédos országot szeparatizmussal vádoljon a koronavírus-járvány okozta válság tombolása közepette.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94355/pics/lead_800x600.jpg
EU,Klaus Iohannis,magyargyűlölet,magyarság,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?