Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

A székelyek új célja: kétmillió aláírás szerte Európában!


Nagy menetelésre készül a Székely Nemzeti Tanács. Ehhez előbb persze még Brüsszel zöld lámpájára is szükség van.

Fotó: MTI/Veres Nándor

Mernek nagyot álmodni! És milyen jól teszik, mert minden okuk megvan rá!

Az új jelszó: 2 millió aláírás az unió legkevesebb hét államából!

– ezzel a merész és ambiciózus üzenettel nyitotta a keddi napot a Székely Nemzeti Tanács.

Mint ismeretes, szívszaggató hajrával és rég nem látott nemzeti összefogással sikerült összegyűjteni az online felületen is több mint egymillió aláírást a nemzeti régiók ügye mellett (1 008 966 szignónál állt meg a számláló, miközben az Európai Bizottság szerverhibái miatt elbuktak úgy 22 ezer aláírást), a papíron beérkezett támogatásokkal együtt pedig 1,2 milliónál is jóval többen kötelezték el magukat az európai uniós polgári kezdeményezés mellett. Apró szépséghiba, hogy nem jött össze a hét tagállamban szükséges minimális limit, egyelőre „csak” Magyarország, Románia és Szlovákia hozta a „kötelezőt”, de mivel a koronavírus-járvány miatt a kampány utolsó két hónapjában gyakorlatilag lehetetlen volt utcai aláírásgyűjtést folytatni, nagyrendezvényeket szervezni, a kezdeményezők hosszabbítást kértek az Európai Uniótól. A – remélt pozitív – válasz e héten pénteken, vagyis május 15-én érkezhet meg az Európai Bizottságtól.

Így állunk most, a ráadás előtt. Fotó: Facebook/Székely Nemzeti Tanács

Az SZNT máris készül a brüsszeli zöld lámpára, és azon dolgozik, hogy minél gyorsabban legalább négy másik EU-tagállamban is teljesíteni tudja az álomhatárt. De – mint fent jeleztük – ennyivel nem is érnék be: Székelyföldért – és a többi nemzeti régióért, Katalóniáért, Baszkföldért, Korzikáért stb. – valóban megmozgatnák végre az ellustult öreg kontinenst.

A nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezés lényege ugyanis az, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti, kulturális jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Vagyis a nemzeti régiók felkarolása, védelme és fejlesztése.

„Köszönjük mindenkinek, aki aláírásával támogatta a polgári kezdeményezésünket. De azoknak is köszönettel tartozunk, akik adományaikkal segítettek abban, hogy sikerre vigyük az ügyünket. Ott folytatjuk a lendületet, ahol csütörtök este megszakadt. Minimum négy országban kell teljesíteni a küszöböt, de egyben egy mozgalmat is építünk”

– írták közösségi oldalukon.

Annyit már tudni lehet, hogy az új kampány egyik arca a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka lesz.

Az ő tempóját, pontosabban tempóit ismerve pedig nem is tűnik lehetetlennek a kétmilliós küldetés!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94727/pics/lead_800x600.jpg
autonómia,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?