Blogolj!

"Magyarok Kenyere" - virtuális búzaszentelő ünnepséget tartottak Csíksomlyón - videó


A trianoni békediktátum százéves évfordulóján a csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséget a kialakult helyzetre való tekintettel a virtuális térben tartották meg.
„Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program keretében Magyarországról és a környező országok magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók. A lisztté őrölt búzát kárpát-medencei magyar gyermekek, családok ellátására ajánlják fel. A Magyar Örökség Díjas program szervezését és lebonyolítását immár több éve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány végzi.
Idén a csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséget a virtuális térben tartották meg.
A trianoni békediktátum százéves évfordulóján csíksomlyói rendezvény üzenete az összefogás és a magyarok közötti szolidaritás fontossága, amelyet a koronavírussal kapcsolatos fejlemények még inkább felértékeltek. 2019 mind a felajánlott búza (közel 800 tonna), mind a szétosztott liszt (472 tonna), mind az adományozók számában (több mint 5700 felajánló) rekordot hozott, ami jelzi a magyar gazdálkodók elkötelezettségét és egységét. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/94904/pics/lead_800x600.jpg
Csíksomlyó,Magyarok Kenyere
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?