Blogolj!

Megkaphatják a halasztást a székelyek Brüsszeltől!


Az örömhírt Varga Judit igazságügyi miniszter közölte. Az Európai Bizottság javaslatára ugyanakkor még az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak is rá kell bólintania.

Fotó: MTI/Beliczay László

Újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiók védelmét, fejlesztését célzó európai polgári kezdeményezése! – jelentette be szerdán közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Azt írta, a szervezők mellett ő is az Európai Bizottsághoz fordult, és kérte az aláírásgyűjtési időszak meghosszabbítását tekintettel arra, hogy a koronavírus-járvány miatt a tagállamok által elrendelt utazási és kijárási korlátozások rendkívül megnehezítették az aláírásgyűjtést.

„Sikerként könyvelhetjük el, hogy a Bizottság mai javaslata szerint az uniós polgárok számára ismét megnyílik a lehetőség a kezdeményezés támogatására. Amennyiben az Európai Parlament és a Tanács elfogadja a javaslatot, további hat hónappal hosszabbodik majd meg az aláírásgyűjtés időszaka. A példaértékű magyar összefogásnak köszönhetően már több mint 1 millió uniós polgár támogatását bírja a kezdeményezés. Azonban az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, miszerint legalább 7 tagállamban meghatározott számú aláírást kell elérni. Ne feledjük el, minél több aláírás gyűlik össze, annál erősebb lesz a közös üzenet. Minden magyar aláírás számít!”

– üzente.

Az Európai Bizottságtól ezek szerint megvan a zöld lámpa, és ha az Európai Parlament és az Európai Tanács is áldását adja, akkor folytatódhat a székelyek nagy menetelése!

A székelyek új célja: kétmillió aláírás szerte Európában!

Nagy menetelésre készül a Székely Nemzeti Tanács. Ehhez előbb persze még Brüsszel zöld lámpájára is szükség van. Mernek nagyot álmodni! És milyen jól teszik, mert minden okuk megvan rá! - ezzel a merész és ambiciózus üzenettel nyitotta a keddi napot a Székely Nemzeti Tanács.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/95103/pics/lead_800x600.jpg
autonómia,nemzet,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia,Varga Judit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?