Blogolj!

Magyar táltos Romániában csak románul nyeríthet


A "kiváló" Tamás Gáspár Miklós az objektív-független HVG hasábjain a magyar jobboldali sajtó megbocsájthatatlan bűnének kiáltotta ki néhány nappal ezelőtt, hogy az a rohadt, szemét, csicska magyar nép mindig, minden ok nélkül kiabálja a kígyókat és a békákat a jóformán csak szentté nem avatott, ellenben a székelyföldi magyarokat mégis gyalázatos és undorító módon évtizedeken át elnyomó és diszkrimináló románokra.

A "kiváló" balliberális tollforgatók most biztosan nagy megelégedéssel nyugtázzák a kolozsvári táblabíróság héten meghozott ítéletét, amely tulajdonképpen intézményesítette a magyarsággyűlöletet Romániában.

Gheorghe Funar, szélsőségesen nacionalista kolozsvári ex-polgármester 2014-ben egy televíziós vitán vett részt a romániai elnökválasztás előtt független jelöltként, a választási műsorban pedig az RMDSZ képviseletében jelen lévő Tánczos Barna szenátor volt a vitapartnere, aki mindenek előtt - ahogy azt az illem és a becsület megkívánja - románul és magyarul is köszöntötte a nézőket.

A magyar szavak hallatán valami végleg és végzetes módon pattant el Funar agyában - tételezzük fel jó indulattal, hogy van ilyen neki - és a következő néhány másodpercben undorító módon teleokádta a közszolgálati televízió kameráit hangulatkorbácsoló, gyűlölködő mocskával.

"Közölje a jobb oldalamon ülő beszélgetőtársunkkal, hogy Romániában élünk, és ne használjon egyetlen szót sem a lovak nyelvéből, mert Románia hivatalos nyelve a román. Budapesten beszélhet magyarul, itt beszéljen románul. Ha én leszek Románia elnöke, biztosíthatom, hogy nem fog magyarul beszélni senki. A román televízióban sem."

Tánczos természetesen bepanaszolta a habzó szájú románt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, amely 2015 márciusában meg is hozta döntését: egy nevetségesen enyhe dádával honorálták Funar magyarságellenes kirohanását, viccből kiállítottak neki egy 2000 lejes csekket, de legalább "megbüntették", jelezve, hogy ezt azért talán mégsem kéne. A büszke román államférfi válaszul beperelte a tanácsot és Tánczost is, és nem találják ki, de öt év pereskedés és jogi hercehurca után a kolozsvári táblabíróság a fröcsögő Funar javára döntött: az ODT-t és Tánczost arra kötelezte, hogy fizesse ki a román politikus 300 lejes perköltségeit, a kiszabott bírságot pedig elengedte.

A vak is látja mire megy ki a játék. A Trianon centenáriumára elindított verbális román attak folytatódik, csak ezúttal már intézményesített keretek között. Kellő iróniával azért megjegyezném, ajándék lónak nem kéne folyton a fogát vizslatni, ahogy azt Románia rendre megteszi az ajándékba kapott Székelyfölddel.

Funar gyalázkodása egyébként a szavazatok 0,47 százalékával ajándékozta meg ő a 2014-es elnökválasztáson. Ez pontosan 0,47 százalékkal több, mint amennyit megérdemelt volna.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/95417/pics/lead_800x600.jpg
kolozsvár,magyargyűlölet,magyarság,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?