Blogolj!

Sólymos László váltja Bugár Bélát a felvidéki Most-Híd élén


Az új elnök szerint a Most-Hídnak és a Magyar Közösség Pártjának együtt kellene működnie, hogy érvényesíteni tudják a magyar érdekeket.

Fotó: Facebook/Sólymos László

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották meg pártelnöknek a lemondott Bugár Béla utódjául a szlovák–magyar vegyespárt füleki kongresszusán szombaton – jelentette be a párt Facebook-oldalán.

A Most-Híd alapító elnöke, Bugár Béla azután mondott le tisztségéről, hogy a párt a február végi parlamenti választásokon 2,05 százalékos eredményt elérve kívül rekedt a pozsonyi parlamenten. Sólymos a megválasztását követően nyilatkozva azt mondta: pártja folytatni fogja az eddigi értékei – a kölcsönös tisztelet, a tolerancia és a békés együttélés – mentén való politizálást. Hozzátette: a párt politikájában a jövőben az eddiginél jelentősen nagyobb teret kell kapniuk a fiatalabb generáció képviselőinek.

Az MTI emlékeztet: Sólymos néhány héttel ezelőtt annak a véleményének adott hangot, hogy a Most-Hídnak és a Magyar Közösség Pártjának együtt kellene működnie annak a helyzetnek a megoldásán, hogy a megosztottság miatt a parlamenti választásokon egyikük sem jutott be a szlovák törvényhozásba.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/95645/pics/lead_800x600.jpg
Felvidék,határon túli magyarság,magyarság,Most-Híd,Sólymos László,szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?