Blogolj!

Johannis a vasorrú bába a mágneses mezőben


Mi a csuda járhat a román államelnök fejében? Ezen merengek, és tényleg nem tudom a választ. Valami durva tudatmódosító cuccot tolhat és nem tagadja meg őseit: igyekszik a győztes oldalra csárdásozni.

Nem fogok hazudni, letaglózott a hír. Nagyon. No, nem olyan "megtudtam valakinek a halálhírét" módon, sokkal inkább "az egész eddigi életem egy hazugság" módon.

Klaus Johannis álkisebbségi államelnök (sic!) nem írta alá a román Trianon-törvényt.

Ezeket a mondattá formált szavakat rágom jó ideje, de sehogy sem tudom nyelés készre pépesíteni.

Nem lesz nemzeti dajdaj június 4-e déli szomszédainknál, legalábbis egyelőre, pedig a parlament három hete megszavazta az úgy nevezett Trianon-törvényt, vagyis hogy legyen hivatalos ünnepnap a mi nemzeti gyásznapunk. Belázasodtak? Észhez tértek? Nem értem.

A Trianon-törvényt május 19-én küldték el Johannisnak az államférfiak és államnők, neki tulajdonképpen csak szentesítenie kellett volna és indulhatott volna a nagy nemzeti román hepöning. Johannis egészen péntekig mélázgatott azon, hogy ragadjon-e pennát vagy sem, de a nacionalista romanitáriusok már sejtették, hogy kaka van a palacsintában.

Ezt pedig fel is tálalta nekik az elnök: péntek délben megjelent egy közlemény az elnöki hivatal honlapján, amelyben Johannis azt írja, a Trianon-törvény bizony sok sebből vérzik, sőt, nem is törvény ez igazából, csak egy nyilatkozat, amelynek ebben a formában nincs értelme.

Néhány hete még buzgón hirdette, hogy a szocdemek el akarják adni Erdélyt Orbán Viktornak, most meg visszavonulót fúj? Ki érti...

Mi persze felhőtlenül boldogok lehetünk, ha majd felfogjuk végre, mit is jelent Johannis úr alá nem írása, amit alkotmányos problémák alapján postázott az Alkotmánybíróságnak, hogy legyenek szívesek alkotmányellenessé nyilvánítani, hagy nyugodjon békében.

Klaus Johannis vagy meg van zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses mezőben, vagy eleve nem akarta aláírni az ünnepnapi dokumentumot. Ezek után már tényleg csak az az ötvenmillió forintos kérdés, hogy ha ezen akciójával tett egy kimondatlan gesztust a kisebbségben élő romániai magyarság irányába, mi értelme volt hergelni a békediktátum aláírásának századik évfordulója előtt?

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/95964/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,Klaus Iohannis,románia,trianon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?