Blogolj!

Elmarad az idei Tusványos


Elmarad a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor - értesült a Hír TV. 

A Hargita megyei Tusnádfürdőn évente megszervezett fesztivált a járványhelyzetre való tekintettel idén nem tartják meg. A köznyelv által "Tusványosnak" nevezett rendezvény tavaly ünnepelte 30. évfordulóját, a 31. alkalomra azonban várhatóan csak 2021-ben kerülhet sor.

Az első szabadegyetemet 1990 nyarán tartották Bálványosfürdőn a Fidesz kisebbségi titkársága, az angol Fiatal Szociál-Liberális Demokraták és erdélyi Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége rendezésében, melyen előadóként részt vett többek között Litván György, Schöpflin György és Lengyel László politológusok, valamint Norman Stone brit történész.

A Szabadegyetem célja olyan nyitott fórum biztosítása, ahol a kisebbségben élő magyarok, az anyaországbeliek, valamint a szomszédos államokban élő többségi nemzet fiataljai találkozhatnak és megvitathatják az aktuális társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális eseményeket.

A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/96408/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?